تحقیق روابط اجتماعی معلمان و دانش آموزان در عصر ارتباطات

تحقیق روابط اجتماعی معلمان و دانش آموزان در عصر ارتباطات تحقیق روابط اجتماعی معلمان و دانش آموزان در عصر ارتباطات

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 70 KB

تعداد صفحات : 140

بازدیدها : 995

برچسبها : فناوری اطلاعات عصر ارتباطات آموزش و پرورش

مبلغ : 7000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله بررسی وسایل اطلاعات و ارتباطات و نقش آنها در آموزش و برقراري ارتباطات اجتماعي و تاثير اين فناوریها در كلاسهاي درس و نقش معلمان در اين رابطه

فهرست مطالب

پیشگفتار

مقدمه

نقش رسانه های گوناگون ارتباطی در آموزش

نقش ارتباطی اینترنت در آموزش و پرورش

پست الکترونیکی

اتاق های گفتگو

نقش معلمان در استفاده از فناوری های اطلاعات و ارتباطات

نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش

تجزیه و تحلیل داده ها

۱ منافع استفاده از رایانه ها در کلاس های درس

۲ نقش رایانه ها در ارتباطات

۳ منافع استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای معلمان

نتایج به دست آمده از تحقیق در سال سوم

نتایج بدست آمده در سال چهارم اجرای تحقیق

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فعالیت های مشارکتی دانش آموزان در گروه های کوچک

مشغولیت با منابع خارجی

توجه به مخاطبان خارجی

بحث و نتیجه گیری

توصیه ها و پیشنهادها

آیا در آینده رایانه جای معلم را می گیرد؟

وسیله ی ارتباط جمعی چیست؟

دهکده ی جهانی

جهت گیری در آینده

توسعه و ضرورت اصلاح

معلم کارآمد

داشتن دیدگاه

تکنولوژی در خدمت معلم

چالش ها و چشم انداز ها

هدف از ICT در آموزش و پرورش

تجارب دیگر کشورها

جلوگیری از تکرار خطا

وبلاگ و کاربرد آن در تعلیم و تربیت

انواع وبلاگ

دغدغه های فناوری

تفاهم با رایانه

رایانه و ورود به تعلیم و تربیت

نگاهی انتقادی به اینترنت

نگاه مثبت به اینترنت

آیا رایانه تعلیم و تربیت را غیر انسانی خواهد کرد؟

نتیجه

پیشنهادات

مهارت های مورد نیاز معلمان درعصر دانایی

مقدمه

ضرورت توانا بودن معلم در عصر دانایی

مهارت اول: آشنایی با فناوری اطلاعات و قدرت به کارگیری آن در جریان آموزش

مهارت دوم: آشنایی با فنون پژوهش، انجام پژوهش و بهره گیری از نتایج آن در عمل

مهارت سوم: توجه به آموزش و پرورش خلاق و پرورش خلاقیت فراگیران

مهارت چهارم: آشنایی با مهارتهای کلاس داری و شیوه های تدریس نوین

توانایی جذب فراگیران

پرورش مهارت های فکری

یادگیری و ارزیابی آن

اداره کلاس

رفتارهای کلاسی معلمان

شیوه های تدریس

نتیجه گیری

منابع و ماخذ

-------------------

بررسی ارتباطات اجتماعی، فناوری اطلاعات و آموزش پرورش

جهانی را که در آن زندگی می کنیم جهان ارتباطات نام گرفته است. با کمک ماهواره ها و اینترنت مرزها و دیوارهای مرئی و نامرئی فرو ریخته و دنیا به دهکده کوچکی تبدیل شده است. در این دهکده کوچک، نظام های پیشین نابود شده و یا در حال نابودی است ونظام های جدید با سرعتی وصف ناپذیر در حال جایگزینی است. دگرگونی در دانش، دگرگونی در نگرش، دگرگونی در رفتارها و دگرگونی در روابط انسانی و اجتماعی از دستاوردهای این دگرگونی است.

آنچه در این مقاله مورد بررسی است کاربرد فناوری های جدید اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش و بررسی تأثیر آن در ابعاد گوناگون آموزشی، پژوهشی و اجتماعی است. بدین منظور، در این مقاله ابتدا پیرامون وسایل جدید اطلاعات و ارتباطات و نقش آنها در آموزش و برقراری ارتباطات اجتماعی مطالبی ارائه خواهد شد و سپس به تأثیر این فناوری ها در کلاس های درس و نقش معلمان در این رابطه می پردازد.

هم چنین سعی شده است با بررسی کتب، مجلات و مقاله های اینترنتی، آخرین نتایج به دست آمده از تأثیر فناوری ها در کلاس های درس به ویژه تأثیر آنها در تغییر نقش معلمان مطالبی ارائه شود. نقش این فناوری ها درچگونگی برقراری ارتباط معلم با دانش آموزان، با همتایان و با سایر افراد جامعه از جمله مطالب این مقاله است.

با توجه به نتایج به دست آمده توصیه هایی برای استفاده بهتر از فناوری ها برای برقراری ارتباطات اجتماعی به معلمان، مسؤولین و دست اندرکاران آموزشی شده است.

نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش

بارکر و فرانکلین (1998) عقیده دارند در صورتی که معلمان بخواهند از فناوری اطلاعات و ارتباطات در انجام وظایف محوله آموزشی و تدریس خود اطمینان یابند باید از مدل 4 یی (E) که ازچهار واژه، Eases, Enables, Ensures, Enhances گرفته شده است استفاده کنند. اولین ایی (E) مربوط به راحت کردن کارها است. (Eases) یعنی اینکه معلمان ببینند که فناوری اطلاعات و ارتباطات چقدر وظیفه آنها را راحت و در انجام وظیفه به آنها کمک می کند. دومین ایی (E) مربوطه به توانا کردن فراگیر است. (Enables) یعنی تا چه حد فناوری اطلاعات و ارتباطات فراگیر را توانا می کند. سومین ایی (E) مربوط به اطمینان معلم از دستیابی به بازده های یادگیری است. (Ensures) اطمینان از دستیابی به اهداف آموزشی که با بازده های آموزشی قابل اندازه گیری است و چهارمین ایی (E) Enhacnes مربوط به بالا بردن کیفیت و ارزش وظیفه ویا کار است. به عقیده بارکر و فرانکلین در صورتی که فناوری اطلاعات و ارتباطات نتواند این عملیات را انجام دهد نباید به کار گرفته شود.

ضرورت توانا بودن معلم در عصر ارتباطات

معلمی شغل مهمی است که ضرورت آن بر کسی پوشیده نیست. این ضرورت از نظر مؤلفین، عمدتاً شکل دهی تجربیاتی است که منجر به تغییرات مطلوب رفتاری در دانش آموختگان می شود. به خاطر همین ضرورت آشکار است که نقش معلم جنبه نهادی پیدا کرده و بسیاری از گروه های اجتماعی و افراد و دانشجویان و دانش آموختگان مختلف، انتظارات کلی مشخصی از آنچه که یک معلم هست و باید باشد دارند. اما به نظر می رسد انتظارات کلی مورد نظر در عمل دچار مشکل می گردد. زیرا همه ما در طول حیات تحصیلی یا حرفه ای خود با معلمان و اساتیدی مواجه شده ایم که ازآنها با کلمات خوب یا بد یاد کرده ایم! بنابراین یک سؤال اساسی پیش می آید که آیا این دو معلم با یکدیگر اصولاً یکسان هستند یا اینکه تفاوتی بین آنها وجود دارد؟

آیا همه معلمان باهوش و کارآمد هستند؟ آیا می توان ملاک هایی برای شایستگی یک معلم تصور کرد یا اینکه معلمان همگی یکسانند و ملاک مشخصی برای شایستگی یکی بر دیگری وجود ندارد؟ آیا ذاتا برخی از افراد معلم به دنیا می آیند یا معلمی حرفه ای است که بعضی ها آنرا بهتر یاد می گیرند؟ این سؤال ها، مطالب مهم و حیاتی می باشند که می بایست به آنها پاسخ های دقیق داد. بطور کلی تحقیقات اخیر نشان داده که هوش و شخصیت معلم درمقایسه با توان عملی و کاربردی او در کلاس درس از اهمیت کمتری برخوردار است. به عقیده برونینگ و گلاور(1375)، این تحقیقات، بسیاری از مهارت هایی را که موجب تفاوت کیفی تدریس می شود مشخص ساخته اند.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید