دسته : کشاورزی و زراعت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1335 KB
تعداد صفحات : 20
بازدیدها : 466
برچسبها : اثر تنش گرمایی سنتز پروتئین گندم واریته گندم
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلفهرست مطالب
چکیده
مقدمه
مواد و روش ها
نتایج و بحث
وزن دانه
دوام رشد دانه (GDD )
رشد دانه (نمو دانه )
محتوی نشاسته و سنتز آن
محتوی پروتئین و سنتز آن
نتیجه گیری
منابع
دارای تصاویر ، اصل مقاله و فایل پاورپوینت
-------------
چکیده :
اثر تنش گرمایی روی اجزای وزن دانه در چند واریته گندم بر روی ثبات وزن دانه مورد بررسی قرار گرفته است. واریته های گندم pbw154 ، سونالیکا و هنیدی 62 در زمین (دهلی نو ، هند 77 e12 ، 28 n40) در سه زمان کاشت مورد بررسی قرار گرفته است. گیاه دیرکشت (DOS3) در یک دمای 6 تا 8 گرمتر در طول توزیع دانه نسبت به گیاه کاشته شده در زمان طبیعی (DOS1) بعمل آمده است . شاخص حساسیت گرمایی (s) بیان می کند که وزن دانه واریته سونالیکا و pbw154 نسبت به هنیدی 62 حساسیت کمتری به گرما داشته است . تنش گرمایی دوام رشد دانه (GDD) و میزان رشد دانه (GGR) را کاهش داده است . کاهش وزن دانه در pbw154 و سونالیکا عمدتا به خاطر کاهش در GGR بود در حالیکه هنیدی 62 به خاطر کاهش در GDD بوده است . مطالعات محیط طبیعی روی سنتزهای نشاسته و پروتئین در اندوسپرم در دماهای 15 ، 25 و 35 درجه سانتی گراد بیانگر این است که فرایند مقاومت به گرما در هنیدی 62 نسبت به pbw154 بیشتر است . محتوی نیتروژن دانه درزمان رسیدگی در دو واریته تحت تنش گرمایی افزایش یافته است . نتیجه گرفته می شود که قابلیت گرمایی وزن دانه در هنیدی 62 عمدتا به سبب کاهش در GDD می باشد اگر چه در دانه های واریته هنیدی GGR، سنتز نشاسته و پروتئین مقاومت به گرمای بیشتری نسبت به نمونه pbw154 دارد .
در این مطالعه اثر تنش گرمایی روی وزن دانه و مولفه هایش یعنی GDD ، GGR ، سنتز نشاسته و پروتئین در دانه در چند واریته گندم برای دوام و ثبات وزن دانه مورد بررسی قرار گرفته است .
رشد دانه (نمو دانه) :
وزن خشک دانه سنبله چه های میانی برای کاشت طبیعی 57 و 45 و 49 میلی گرم به ترتیب برای pbw154 ، سونالیکا و هنیدی بوده است (شکل 1)
کاهش در وزن خشک دانه تحت تنش گرمای به ترتیب برای pbw154 ، سونالیکا و هنیدی 62 ، 21و 29و 37 درصد بوده است . کاهش حداکثر در GDD همچنین در هنیدی 62 مشاهده شده است . کاهش القا شده توسط تنش گرمایی در وزن دانه با کاهش دوام رشد دانه (روزها ) در سونالیکا و pbw154 برابر بوده در حالیکه تعدادی از مکانیسم های دانه تغییرات جبرانی در هنیدی 62 منجر به کاهش کمتر در وزن خشک دانه می شود که با GDD مقایسه می شود .
...
خرید و دانلود آنی فایل