دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 40 KB
تعداد صفحات : 18
بازدیدها : 412
برچسبها : تحقیق هوش فرهنگی پیشرفت
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمعرفی و بخشهایی از متن تحقیق بررسی تاثیر هوش فرهنگی بر پیشرفت دنیای امروز
مقدمه
فراوانی و شدت تعامالت میان سازمانها در سطح جهانی در حال افزایش است و جهانی شدن و تنوع، هوش و استعداد ویژهای را طلب میکند که این عامل نقش بسزایی در فرایندهای مدیریتی و عملکرد شغلی افراد بر عهده دارد. چرا که مردمان در سطح جهان زمینه های فرهنگی متفاوتی دارند و این مسئله نیاز به درک مفروضات، مصنوعات، ارزشها و هنجارهای فرهنگی دارد. هوش اجتماعی و فرهنگی به عنوان قلمرو جدیدی از هوش به این موضوع یعنی توانایی مؤثر عمل کردن در شرایط متفاوت فرهنگی می پردازد. مدیران و کارکنان سازمانهای کشور با دو قسم تنوع فرهنگی مواجهند. نخست اینکه ایران به دلیل تنوع قومی گوناگونیهای فرهنگی داردو دوم اینکه در شرایط کاری کنونی تنوع و مراودات میان فرهنگی به شکل فزایندهای در حال گسترش است و تعامل با اشخاص و سازمانها با زمینه فرهنگی متفاوت گریزناپذیر می نماید. به نحوی که تفاوت در زبان، قومیت و بسیاری از خصوصیات دیگر می تواند به عنوان منابع بالقوه تعارض ظهور کند و در صورت نبود درک صحیح، توسعه روابط کاری مناسب را با مشکل مواجه می کند. بیان مسأله بسیاری از سازمان های قرن بیست و یکم چند فرهنگی هستند. محصولی که در یک کشور طراحی می شود، شاید در 10 کشور تولید شود و در بیش از 100 کشور به فروش برسد. این واقعیت سبب پویایی فراوان روابط در محیط های چند فرهنگی شده است، به نحوی که تفاوت در زبان، قومیت، سیاست ها و بسیاری خصوصیات دیگر می تواند به عنوان منابع تعارض بالقوه ظهور کند و در صورت نبود درک صحیح، توسعه روابط کاری مناسب را با مشکل مواجه سازد. چنین دشواری هایی موجب ارائه مفهومی نوین در مباحث شناختی شده است که با نام هوش فرهنگی شناخته می شود. به دلیل تنوع گسترده محیط های کاری، مدیریت موثر سازمانها و منابع انسانی با چالشهای فراوانی روبه رو شده است. سازمانها با کوچک سازی و مهندسی مجدد به دنبال رقابت در بازار جهانی هستند ضمن اینکه انفجار اطالعات و توسعه فناوری نیز برای آنها چالش برانگیز شده است. در این میان بهبود روابط در عرصه تجاری، افزایش سهم بازار و مطرح شدن به عنوان یک مدیر موفق نیز جزء دغدغه های مدیران امروز است...
ضرورت و اهمیت موضوع
بدون شک عصر حاضر را می توان دوران احیای ارزش های منابع انسانی نامید. بر این اساس ارزشمندترین دارایی هر سازمانی، نیروی انسانی آن سازمان تلقی شده و به عنوان محور توسعه یاد می شود. در فضای رنگارنگ کسب و کار امروزی، مدیر باید بتواند از میان انبوه عادات، باورها و اشاراتی که بیانگر ویژگیهای کارکنان وی است راه باز کند. اکنون دیگر تنها در خارج از مرزهای یک کشور نیست که به فرهنگهای بیگانه برمیخوریم. فرهنگ بیگانه همه جا هست؛ در بنگاه ها، در حرفه های گوناگون و در مناطق مختلف. تعامل با افراد مستلزم درک و سازگاری است و به همین جهت در میان مهارتهای مورد نیاز قرن بیست و یک، توانایی تطبیق مستمر با افرادی از فرهنگهای مختلف و توانایی اداره ارتباطات بین فرهنگی بسیار حائز اهمیت است. محیط کار جهانی، نیاز به افرادی دارد که به فرهنگهای مختلف آشنا باشند و بتوانند با افراد سایر فرهنگها ارتباط مناسب برقرار کنند. برای این منظور، افراد نیاز به هوش فرهنگی دارند. توانایی فرد برای تطبیق با ارزشها، سنتها و آداب و رسوم متفاوت از آنچه به آنها عادت کرده است و کار کردن در یک محیط متفاوت فرهنگی، معرف هوش فرهنگی است . با توجه به اینکه امروزه جامعه اسالمی ایران در حوزه فرهنگی از جایگاه مطلوب و قابل قبولی برخوردار است و هوش فرهنگی مدیران دولتی می تواند منبع بالقوه ای برای ایجاد مزیت رقابتی در عرصه جهانی در حوزه های گوناگون برای میهن عزیزمان باشد. برای تحقق این هدف نهادهای فرهنگی بهعنوان سیاستگذار نوآوری، تحوالت و تغییرات فرهنگی ، نیازمند مدیران فرهنگی حرفهای هستند. از اینرو توجه به ارتقای مهارتهای دستاندرکاران بخش فرهنگ از جمله هوش فرهنگی برای توسعه این بخش دارای اهمیت ویژهای است.
عبارت است از ارزش ها، ایده ها، نگرش ها و نمادهای آگاهانه و ناآگاهانه ای که رفتار انسان را شکل می دهد و از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. واژه فرهنگ همواره منبع سوء تعبیر و اختلاف بوده است. مردم شناسان، فرهنگ را شیوه های زندگی)که به وسیله گروهی از مردم ایجاد می شود و از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود، می دانند. آنچه در تمام تعاریف فرهنگ مشترک می باشد، آن است که فرهنگ قوانین نانوشته ای است که در بیشتر مواقع به راحتی قابل مشاهده نیست و همین امر کار مدیران را در برقراری ارتباط مؤثر مشکل می کند.
هوش، توانایی های فرد برای اقدام هدفمند، تفکر منطقی و برخورد مؤثر با محیط است...
مطالب تحقیق
مقدمه
بیان مسأله
ضرورت و اهمیت موضوع
مبانی نظری تحقیق
تعریف فرهنگ و هوش فرهنگ
انواع هوش
تعاریفی از هوش فرهنگی
پیشینه
ابعاد هوش فرهنگی
استفاده از هوش فرهنگی
انواع شخصیت ها در هوش فرهنگی
مدل و کاربردها
نهادینه کردن هوش فرهنگی در سازمان
نتیجه گیری
دارای منابع بصورت درون متنی
خرید و دانلود آنی فایل