طرح کارآفرینی تولید شیره خرما و فراوری آن

طرح کارآفرینی تولید شیره خرما و فراوری آن طرح کارآفرینی تولید شیره خرما و فراوری آن

دسته : طرح های توجیهی و کارآفرینی

فرمت فایل : pdf

حجم فایل : 487 KB

تعداد صفحات : 64

بازدیدها : 2887

برچسبها : طرح تولید شیره خرما کارآفرینی شیره خرما

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه کارآفرینی و طرح تولید شیره خرما و فراوری آن

پروژه کارآفرینی حاضر مربوط به طرح تولید شیره خرما و فرآوری آن بصورت جامع و کامل می باشد. در ادامه بخشهایی از متن طرح توجیهی و کارآفرینی آورده شده است. فرمت فایل پی دی اف و قابل کپی برداری متن است.

موارد مصرف و کاربرد:

شیره خرما

شیره تصفیه شده خرما دارای مصارف زیر می باشد :

تهیه نوشابه ها

این نوشابه ها که تحت عنوان آب میوه خرما (juice date) در جهان شناخته شده اند، جایگاه بسیار خاصی در نزد خانواده ها پیدا کرده اند. مصرف این نوشابه ها همانند نوشابه های گازدار معمولی عمومیت داشته و شیوه بسته بندی نیز مشابه نوشابه های گازدار است .

بازار اکثر کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی مملو از انواع آب میوه خرما می باشد که با قیمت بین 0/7 تا یک دلار برای هر بطری 300CC به فروش می رسد.

تهیه ترشی خرما

ترشی خرما یک محصول دلچسب در بین کشورهای اروپایی است. در این کشورها ذائقه مردم ترش و شیرین را نیز می پسندد و بنابراین ترشی خرما از جایگاه بسیار خوبی برخوردار می باشد.

تهیه سس خرما

شیره خرما در تهیه سس خرما مورد مصرف دارد. علت مصرف شیره در این فرآورده مزه شیرین و همچنین خوش طعمی و ویسکوزیته مناسب آن می باشد.

مصرف شیره بصورت مستقیم در خانواده ها

شیره خرما غذایی مقوی و خوش طعم است. از اینرو مصرف آن بصورت مستقیم در خانواده ها عمومیت دارد. شکل مصرف آن بصورت مستقیم، به همراه سایر لبنیات، به همراه نان، استفاده در چای و قهوه، پخت برخی غذاها، شیرین کردن برخی فراورده های خانگی مانند آب میوه های خانگی، دسرها و موارد مشابه می باشد.

با توجه به مطالعات انجام گرفته و جستجوهای انجام شده در شبکه های اطلاعاتی ( اینترنتی ) بازار شیره خرما از کشورهای آسیائی از چین گرفته تا کشورهای اروپائی و آمریکا عمومیت فراوان دارد بطوریکه شیره در انواع ظروف مختلف بسته بندی و ارائه می گردد که در ادامه مطالعات نمونه هایی از این بسته بندی ها و بازار آن آورده خواهد شد.

مصرف به عنوان شیرین کننده

در قسمت فنی این گزارش، آنالیز کامل شیره خرما مورد بحث قرار خواهد گرفت و به واسطه آن نشان داده خواهد شد که قندهای موجود در خرما بیشتر از نوع احیاء کننده آن یعنی فروکتوز و گلوکز است. این قندها در مقایسه باساکاروز (شکر معمولی) دارای مزایای نسبی بسیار خوبی می باشند که از جمله آنها می توان به بهداشتی و طبیعی بودن آنها و همچنین قدرت شیرین کنندگی بیشتر اشاره کرد. طبیعی بودن قندهای احیاء کننده، سبب جذب راحت آن توسط بدن و نبود عوارض جانبی مانند چاقی، فشارخون، مشکلات قندی و دیابتی که از خصوصیات لاینفک مصرف شکر معمولی (ساکاروز) است می باشد بنابراین بازار با عنایت کامل به خصوصیات فوق الذکر از شیره خرما بعنوان عامل شیرین کننده در موارد زیر استفاده می نماید.

آب میوه ها

شیره خرما در تولید آب میوه ها به عنوان شیرین کننده و طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد. البته نیازی به یادآوری نیست که سازگاری طعم خرما با طعم میوه پایه از دلایل مهم استفاده رو به رشد خرما در این شاخه از صنعت است. که از میوه های سازگار با شیره خرما می توانیم به لیمو، زرد آلو و هلو اشاره نماییم.

تهیه بستنی های میوه ای

شیره خرما به میزان بسیار زیاد در تولید بستنی های میوه ای کاربرد دارد. رنگ شفاف، طعم دلنشین و خاصیت سازگاری آن با سایر افزودنی های بستنی از علل انتخاب شیره خرما در فرمولاسیون ساخت بستنی های میوه ای بشمار می رود.

تهیه شیرینی های آردی

شیره خرما به عنوان شیرین کننده قوی در ساخت انواع بیسکویت ها، کیک ها، شیرینی ها و حلوا قابلیت استفاده دارد.

تولید مرباها

خاصیت سازگاری طعم خرما با بیشتر میوه ها و سبزیها و همچنین شیرینی بالای آن سبب گردیده است که این کالا بتواند به عنوان جایگزین کامل یا بخشی از شکر مصرفی در تولید انواع مرباها، دسرها و ژله ها گردد. همچنین مربای خالص خرما که صرفاً از شیره خرما بعنوان مواد اولیه استفاده می کند یکی دیگر از موارد مصرف شیره خرما به شمار می رود.

تولید الکل و مشروبات الکلی

الکل یکی از محصولات تولیدی شیره خرما به شمار می رود. شیره خرما به دلیل دارا بودن میزان گلوکز بالا، توانائی تولید الکل با کیفیت بسیار خوب را دارا می باشد. در کشورهای غیر مسلمان از این خاصیت شیره به منظور تولید مشروبات الکلی استفاده می گردد و مطابق اطلاعات موجود مشروبات حاصله از شیره خرما در نوع خود بسیار بی نظیر و جالب می باشد و مشتریان بسیار پروپا قرصی دارد.

تولید سرکه

سرکه نیز براحتی از شیره خرما قابل تولید است. در کشورهایی که مواد اولیه ارزان مانند ملاس چغندر و باگاس نیشکر موجود نمی باشد شیره خرما مناسب ترین مواد اولیه برای تولید سرکه بشمار می رود ...

تولید شیره خرما و فراوری آن

ظرفیت تولیدی طرح تولید شیره خرما و فراوری آن

- کلیات

خرما محصولی کشاورزی است بنابراین فعالیت صنایع مرتبط با آن، تولید فصلی محسوب می گردند. زمان تولید خرما در سطح کشور بستگی به دمای محیطی منطقه، حداکثر سه ماه می باشد که این زمان برای استان کرمان در طولانی ترین زمان دو ماه برآورد گردیده است. بنابراین در انتخاب ظرفیت تولید لازم است شرایط طوری ترتیب داده شود که طرح برای تمام ایام سال دارای برنامه تولید باشد تا بدینوسیله اجرای آن توجیه اقتصادی مناسب در برداشته باشد.

- فرضیات و برنامه ها

خرما میوه ای است که امکان نگهداری آن برای طول سال، در شرایط عادی امکان پذیر نمی باشد و لذا از آنجائیکه طول دوره تولید آن در بخش کشاورزی کوتاه می باشد برای نگهداری آن و تأمین مواد اولیه مورد نیاز طرح در طول ایام سال ، سردخانه ای در نظر گرفته شده است و بنابراین در این طرح تعداد روزهای کاری 250 روز و تعداد شیفت کاری در سه ماه برداشت خرما سه شیفت و در ایام دیگر دو شیفت منظور خواهد گردید.

- برآورد ظرفیت تولیدی طرح

در قسمت مطالعات بازار براساس مطالعات انجام گرفته در خصوص حجم تقاضای بازار، میزان ظرفیت مناسب طرح مورد تحلیل قرار گرفت. در این قسمت با استناد بر مطالعات فوق اقدام به تعریف ظرفیت و ترکیب تولیدی طرح خواهد گردید . لیکن قبل از تعریف ترکیب تولید لازم است ابتدا به این مسئله مهم توجه شود که سه محصول انتخاب شده طرح ، دارای وابستگی هایی به همدیگر می باشند بطوریکه یکی از علل مهم انتخاب این سه محصول با همدیگر ، وجود ارتباط فنی بین آنها بوده است که ذیلاً به ارتباط موجود اشاره گردیده است.

- خرمای خریداری شده از کشاورزان عموماً درهم است و بنابراین این خرماها شامل انواع خرما از لحاظ کیفیت خواهد بود . بخشی از این خرما خوراکی ( با درجه مرغوبیت 1، 2 و 3 (و بخشی دیگر غیر خوراکی خواهد بود . بنابراین بخش خوراکی به قسمت بسته بندی خرما و بخش غیرخوراکی به قسمت تولید
شیره خرما منتقل خواهد گردید.

- خوراک دام در حقیقت محصول جانبی تولید شیره خرما و فرآوری و بسته بندی خرما است . بنابراین حجم تولید آن تابعی از حجم تولید بخش های فرآوری و بسته بندی خرما و تولید شیره است و ظرفیت مستقلی را نمی توان برای آن تعریف کرد . در اینجا با توجه به موارد فوق الذکر ، ابتدا موازنه جرم فرآیند تولید مورد بررسی قرار گرفته و سپس با استناد بر آنها و همچنین سرلوحه قرار دادن نتایج مطالعات بازار ، اقدام به تعریف ظرفیت و ترکیب تولید خواهد شد ....

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید