تحقیق رابطه توانمندسازی و تعهد سازمانی معلمان مدارس

تحقیق رابطه توانمندسازی و تعهد سازمانی معلمان مدارس تحقیق رابطه توانمندسازی و تعهد سازمانی معلمان مدارس

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1036 KB

تعداد صفحات : 78

بازدیدها : 511

برچسبها : توانمندسازی کارکنان تعهد سازمانی

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق رابطه بین توانمندسازی و تعهدسازمانی معلمان مدارس متوسطه شهرستان نمین

معرفی تحقیق رابطه بین توانمندسازی و تعهدسازمانی معلمان مدارس متوسطه شهرستان نمین

توانمندسازی با اعمال فشار مدیران و دستورالعمل تحقق نمی یابد بلکه فرایندی است که لازمه اش پذیرش فرهنگ توانمندسازی و مشارکت کارکنان است. امروزه سازمان ها که شواهد تغییرات سریع و غیر قابل پیش بینی زیادی در محیط هستند رقابت فزاینده جهانی، توسعه و گسترش تکنولوژی اطلاعات و تغییرات در ویژگی های جمعیت شناختی نیروی انسانی و مشتریان در قلب تغییرات قرار دارند. در چنین شرایطی مدیران فرصت چندانی برای کنترل کارکنان در اختیار ندارند و باید بیشترین وقت و نیروی خود را صرف شناسایی محیط داخلی و خارجی سازمان کنند و سایر وظایف روزمره را بر عهده کارکنان بگذارند. از این رو، امروزه مهمترین منبع مزیت رقابتی در سازمان ها، کارکنان متعهد، برانگیخته و وظیفه شناس هستند. اما متاسفانه از استعدادهای بالقوه آنها اغلب در سازمان ها استفاده نمی گردد به همین خاطر از توانمندسازی به عنوان مهمترین چالش مدیران در عصر حاضر یاد می کنند. یکی از عوامل پنهان ولی تاثیرگذار در رفتار شغلی کارکنان، میزان تعهد آنها به سازمان و شغل شان است. توجه به تعهد نیروی انسانی صرفا نگهداشتن افراد در سازمان نیست بلکه جوش دادن آنها با سازمان و ایجاد همبستگی متقابل فرد و سازمان است. چه بسا افرادی که سال ها در سازمان می مانند ولی عامل ماندن آنها اجبار است و در این صورت نه تنها باری از دوش سازمان بر نمی دارند بلکه اگر فرصت پیدا بکند بار سنگینی هم بر دوش سازمان می گذارند. پس برای افزایش تعهد کارکنان لازم است به بر طرف ساختن نیازهای آنان در محیط کار توجه کنیم. در نتیجه این چالش ها، مدیران باید شرایط سازمان ها را به گونه ای مهیا سازند که در آن هر شخص بتواند توانمندتر شود. چون نیروی کار متعهد و توانمند یکی از شروط لازم و ضروری برای عملکرد موثر در سازمان های نوین می باشد. از اوایل 1950 که تعهد سازمانی مطرح شد این مقوله یکی از موضوعاتی است که همیشه در داخل علایق محققان قرار گرفته چرا که آنان معتقدند، مدیریت صحیح متعهد سازمانی می تواند منجر به نتایج سودمندی از قبیل اثر بخشی سازمان، بهبود عملکرد، کاهش جابجایی و همچنین کاهش غیبت شود ...

یکی از مسائل مهمی که در بحث مدیریت مطرح است توانمندسازی کارکنان و تعهد سازمانی کارکنان است. با توجه به اهمیت توانمندسازی کارکنان در همه سازمان ها و شرکت ها، مدیران بایستی با بهره گیری از روش های صحیح توانمندسازی و تعهد سازمانی، عملکرد بهتر برای کارکنان و حتی خود سازمان را فراهم نمایند. آموزش و پرورش نیز از جمله اداره هایی می باشد که بین توانمندسازی کارکنان و تعهدسازمانی کارکنان همبستگی وجود دارد لذا احساس خلاء به وجود آمده در روش های توانمندسازی کارکنان و تعهدسازمانی کارکنان ضرورت انجام پژوهشی با عنوان بررسی رابطه توانمندسازی و تعهد سازمانی دبیران نمین را توجیه می کند.

تعریف توانمند سازی

تعاریف گوناگونی از توانمندسازی توسط محققین در این زمینه ارئه شده است:

توانمندسازی سالم ترین روش سهیم نمودن دیگر کارکنان در قدرت است. با این روش حس اعتماد، انرژی مضاعف، غرور، تعهد و خوداتکایی در افراد ایجاد می شود و حس مشارکت جویی در امور سازمان افزایش یافته در نهایت بهبود عملکرد را به دنبال خواهد داشت.

توانمندسازی احساس تملک کارمند را نسبت به کارش افزایش می دهد به نحوی که از نسبت به کارش احساس غرور می کند و انجام وظایف را با میل و رغبت به عهده می گیرد. کارکنان که توانمندتر هستند، تعهد و رضایت بیشتر و فشارهای شغلی کمتری دارند و احتمالا مشارکت بیشتری دارند. به عقیده هنری، ویژگی سازمان های امروزی پویایی و پیچیدگی ابهام و سنت گرایی است آنها دائما تحت تاثیر افراد خود هستند و تغییر را به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر پذیرفته اند و بسیاری از مدیران قبول دارند که توانمندسازی برای سازمان ایجاد مزیت رقابتی می کند.

توانمند سازی نیروی انسانی یعنی ایجاد مجموعه ظرفیت های لازم در کارکنان برای قادر ساختن آنان به ایجاد ارزش افزوده در سازمان و ایفای نقش و مسئولیتی که سازمان به عهده دارند توام با کارآیی و اثر بخشی است.

توانمند سازی عبارت است از توسعه و گسترش قابلیت و شایستگی افراد برای نیل به بهبود مستمر در عملکرد سازمان می باشد.

توانمندسازی فرآیند به دست آوردن قدرت، هم در گروه بر سر منابع خارجی و هم در رشد درونپ، اعتماد به نفس و توانایی خود است. در حالی که تغییر عوامل خارجی می تواند این فرآیند را کاتالیز و با یک محیط حمایت کننده را ایجاد کند، در نهایت مردم خودشان توانمندسازی می کنند. ...

مفاهیم تعهد سازمانی

بررسی مسیر تاریخی تعهدسازمانی حکایت از آن دارد که توجه به این موضوع در دو دهه اخیر گسترش یافته است و صاحب نظران علوم رفتاری با مطالعه و بررسی در حوزه تعهدسازمانی تعاریف مختلفی را از آن ارائه داده اند.

در فرهنگ لغات آکسفورد تعهد الزامی است که آزادی عمل را محدود می سازد تعهدسازمانی مانند مفاهیم دیگر رفتار سازمانی به شیوه های متفاوت تعریف شده است معمولی ترین شیوه برخورد با تعهد سازمانی آن است که تعهدسازمانی به عنوان وابستگی عاطفی و روانی به سازمان در نظر گرفته می شود که بر اساس آن فردی که شدیدا متعهد است، هویت خود را با سازمان معنی می کند، در سازمان مشارکت می کند و در آن درگیر می شود و از عضویت در سازمان لذت می برد.

پورتر و همکارانش تعهدسازمانی را پذیرش ارزش های سازمان و درگیرشدن در سازمان تعریف کرده اند. به اعتقاد آنها معیارهای اندازه گیری تعهدسازمانی شامل انگیزه بالا، قبول سازمان و پذیرش اهداف آن، آمادگی برای تلاش فراوان و علاقه مندی برای حفظ عضویت در سازمان می باشد. چات من و اورایلی تعهدسازمانی را به معنی هدایت و پیوستگی عاطفی با اهداف یک سازمان به خاطر خود سازمان و دوری از ارزش های آن تعریف کرده اند.

تعهدسازمانی عبارت است از نگرش های مثبت و منفی افراد نسبت به کل سازمان (نه شغل) است که در آن مشغول به کارند. در تعهدسازمانی شخص نسبت به سازمان احساس قوی وفاداری به سازمان دارد و از طریق آن سازمان خود را مورد شناسایی قرار می دهد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید