دسته : علوم اجتماعی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 105 KB
تعداد صفحات : 29
بازدیدها : 1174
برچسبها : تحقیق
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلاهمیت تحقیق حاضر بدین جهت است که قصد بررسی رابطه اختلافات خانوادگی با افت تحصیلی و میزان یادگیری دانش آموزان را دارد تا به نوعی به تاثیرات عوامل خانوادگی بر افت تحصیلی دست یابیم.
بدون تردید یکی از عناصر اساسی تکوین و توسعه و عوامل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی هر جامعه، نظام آموزش و پرورش آن است. در باب قضاوت کارآیی این نظام می توان از پیشرفت تحصیلی با مفهوم موفقیت دانش آموزان در گذراندن دروس یک پایه تحصیلی یاد کرد. در کل تحلیل و بررسی عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی می تواند زمینه ساز اخذ تصمیماتی شود که کارآیی درونی این نظام را بهبود بخشیده و متعاقباً زمینه های توسعه همه جانبه را فراهم سازد .
در بین دوره های تحصیلی آموزش و پرورش، دوره متوسطه به سبب وضع زیستی، اجتماعی و روانی دانش آموزان و همچنین به جهت تاثیر گذاری تصمیمات این دوره سنی در تمام عرصه های زندگی به عنوان محوریت موضوع انتخاب شده است. با مروری بر پیشینیه پیشرفت تحصیلی این دوره می بینیم که پیشرفت تحصیلی نتیجه تاثیر یک عامل نیست. چنانچه ویژگی های فردی دانش آموز (هوش عمومی و هیجانی، شیوه های یادگیری، خود کارآمد بودن و سلامت روانی و ...) خاستگاه اجتماعی دانش آموز (محیط روانی خانواده، وضعیت فرهنگی و اقتصادی آن ... ) و ساختار آموزشی (ساختار کلاس، انتظارات معلم، شیوه تدریس و امکانات آن و ... ) از جمله موارد اساسی در این زمینه به شمار می رود بنا به این اقوال امید حرکت ما نمایاندن رابطه جو عاطفی خانواده با افت تحصیلی دانش آموزان می باشد ،شاید بتوانیم به تاثیرات جو خانواده و رابطه آن بر افت تحصیلی پی ببریم.
منظور از جو عاطفی خانواده، نحوه ارتباط و طرز برخورد افراد یک خانواده با هم است. نظر افراد نسبت به هم، احساسات و علاقه آنها به یکدیگر، دخالت یا عدم دخالت آنها در کارهای هم و همکاری یا رقابت آنها با یکدیگر، نحوه ارتباط ایشان را نشان می دهد. رابطه اعضا یک خانواده ممکن است به سه صورت ظاهر گردد.
افت تحصیلی موارد متعددی از قبیل مردودی ، ترک تحصیل و غیره را در بر می گیرد. در این جا منظور کاهش عملکرد دانش آموزان از سطح رضایت بخش به سطح نا مطلوب است به طوریکه اگر بین استعداد بالقوه و بالفعل دانش آموز فاصله ای وجود داشته باشد این فاصله نشان از افت تحصیلی دارد و بهترین شاخص آن مقایسه عملکرد قبلی و فعلی دانش آموزان است.
فرضیه های تحقیق
بین اختلافات خانوادگی و میزان یادگیری دانش آموزان رابطه وجود دارد.
بین اختلافات خانوادگی و افت تحصیلی دانش آموزان رابطه وجود دارد.
فهرست مطالب تحقیق
فصل اول طرح تحقیق
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت وضرورت پژوهش
اهداف تحقیق
هدف کلی
فرضیه های تحقیق
تعاریف و اصطلاحات
فصل دوم مبانی نظری و پیشینه پژوهش
فصل سوم
روش تحقیق
جامعه، نمونه و روش نمونه گیری
ابزار گردآوری داده ها
-پرسشنامه جو عاطفی خانواده(مقیاس شیوههای فرزندپروری)
شیوه اجرا
شیوه نمره گذاری
روش آماری
فصل چهارم
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات
منابع فارسی
ضمایم
خرید و دانلود آنی فایل