تحقیق تاثیر آموزش مهارتهای زندگی عزت نفس کودکان پیش دبستانی

تحقیق تاثیر آموزش مهارتهای زندگی عزت نفس کودکان پیش دبستانی تحقیق تاثیر آموزش مهارتهای زندگی عزت نفس کودکان پیش دبستانی

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 98 KB

تعداد صفحات : 12

بازدیدها : 327

برچسبها : آموزش مهارتهای زندگی عزت نفس

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود روش تحقیق و پروپوزال بررسی تأثیر آموزش مهارتهای زندگی عزت نفس در کودکان دوره پیش دبستانی

یکی از مراحل مهم دوران کودکی، دوره پیش دبستانی است. کودکان در حدود هفت سالگی (پیش دبستانی) حل مسائل به صورت ذهنی را شروع می کنند و در این جریان از راهبردهای شناختی سود می برند که پیش از این آنها را مورد استفاده قرار نمی دادند .کودکان دراین محدوده سنی می توانند با مشکلات مقابله نمایند و نقطه نظرهای دیگران را در نظر بگیرند و به برقراری روابط پیچیده بیندیشند.

این دوره از لحاظ رشد اجتماعی و سازگاری رفتاری کودک در آینده آن چنان دارای اهمیت است که باید آن را دوره اصلاح و تصحیح رفتار کودکان نامید. سازگاری عبارت است از رفتار مفید و موثر در تطبیق با محیط فیزیکی و روانی به گونه ای که تنها با تغییرات محیطی همرنگی نکرده و به پیروی ناهشیار از آن کفایت نمی کند بلکه خود نیز می تواند در محیط تاثیر گذاشته و آن را به گونه ای مناسب تغییر دهد. البته رشد اجتماعی و سازگاری رفتاری کودکان به تعاملات بین والدین و کودکان نیز بستگی دارد و این تعاملات علاوه بر سازگاری رفتاری و اجتماعی بر جنبه های دیگر زندگی کودکان تاثیر می گذارد، از جمله در عزت نفس آنان. در واقع عزت نفس یکی از مهمترین عوامل موثر در رشد مطلوب شخصیت کودکان است. عزت نفساز نگاه کوپر اسمیت عبارت است از ارزشیابی فرد درباره خود و یا قضاوتهای شخصی در مورد ارزش خود. به عبارت دیگر عزت نفس از سوی دیگریکی از ساز و کارهای اساسی شخصیت هر فرد به سمت خود شکوفایی است و از تفاوت بین خود پنداره (یک نظر عینی از خود) و خود آرمانی (آنچه که شخص می خواهد داشته باشد) نشات می گیرد و از سوی دیگر از نحوه برخوردها و ارتباط خانواده با کودک تاثیر می پذیرد...

ضرورت و اهمیت تحقیق

خانواده اولین و مهمترین نهاد در تاریخ و تمدن انسانی است که افراد بشری در آن با شیوه های زندگی فردی و جمعی آشنا می شود. خانواده مناسبترین بستر فعلیت یافتن قابلیت ها و استعدادها و توانایی انسانی است و بخش عظیمی از ابعاد شخصیت افراد همچون رفتارها، سازگاری ،مسولیت پذیری، تحمل پذیری در برابر دیگران و واکنش های عاطفی در آن شکل می گیرد و در واقع نحوه سازگاری و رفتار کودکان به تعاملات و ارتباطات والدین با آنها بستگی زیادی دارد و کودکانی که از این تعاملات و ارتباطات بیشتر برخوردارند از نظر روانی نیز سالم تر هستند. یکی از این جنبه های روانی، عزت نفس است. عزت نفس قضاوتهایی است که درباره ارزش خود واحساس های مرتبط با این قضاوت ها می کنیم. رشد وپرورش عزت نفس در افراد با عوامل زیادی در ارتباط است اما یکی از تاثیر گذارترین آنها که تحقیقات زیادی را نیز به خود معطوف کرده است شیوه های فرزند پروری است .مطالعات زیاد نشان داده اند که شیوه های فرزند پروری می تواند عزت نفس کودکان را افزایش یا کاهش دهد.

همچنین علاوه بر شیوه های فرزند پروری، مهارتهای که کودکان در طی زندگی کسب می کنند نیز تاثیر بسزایی در عزت نفس آنها دارد، از جمله این مهارتها، مهارتهایزندگی می باشد. مهارتهای زندگی به مجموعه بزرگی از مهارتهای روانی، اجتماعی و بین فردی اطلاق می شود که می تواند به افراد کمک کند تا تصمیمات خود را با آگاهی اتخاذ نمایند و به طور موثر ارتباط برقرار کنند و زندگی سالم و پرباری داشته باشند و تحقیقات بسیاری نیز تاثیر این مهارتها را بر عزت نفس، سلامت روانی و سازگاری نشان داده اند. بنابراین با توجه به تاثیر این مهارت بر زندگی افراد علی الخصوص کودکان آموزش آن برای بالا بردن عزت نفس و سازگاری یک ضرورت می باشد و همچنین بررسی رابطه ی این مهارتها به شیوه های که والدین برای پرورش کودکان خود به کار می گیرند و تاثیری که این شیوه ها بر سازگاری و عزت نفس کودکانشان می گذارد، ضروریت دیگری می باشد و هدف پژوهش بررسی تاثیر آموزش مهارتهای زندگی و شیوه های فرزند پروری بر عزت نفس و سازگاری رفتاری کودکان پیش دبستانی می باشد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید