دسته : -علوم پزشکی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 290 KB
تعداد صفحات : 99
بازدیدها : 426
برچسبها : سبکهای مقابله ای مدیریت درد بهزیستی روانشناختی بیماران قلبی
مبلغ : 20000 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته روان شناسی بالینی عنوان: بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز
هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز می باشد. روش مورد استفاده برای تحقیق روش همبستگی (توصیفی) است. جامعه آماری پژوهش را کلیه بیماران جراحی قلب باز بستری در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اردبیل در سال 1392 (385 نفر) تشکیل می دهند. روش نمونه گیری این پژوهش به صورت در دسترس بود. بدین صورت که از بین بیماران جراحی قلب بستری شده در بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل تعداد 70 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه راهبردهای مقابله ای لازاروس، پرسشنامه درد مک گیل و پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف استفاده شد. برای تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری SPSS بهره گرفته شد و برای آزمون فرضیه ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین سبک مقابله ای هیجان مدار و مساله مدار با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین بین مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (p<0.01).
کلیدواژه ها: بهزیستی روان شناختی، بیماران جراحی قلب باز، سبک های مقابله ای، مدیریت درد
بسیاری از پژوهش های انجام شده در نقاط مختلف جهان، موید بهبود بهزیستی روان شناختی پس از جراحی قلب و عروق است. این در حالی است که در بعضی از مطالعات، بهزیستی روان شناختی بعد از جراحی قلب، نامطلوب توصیف شده است. فازیو و همکاران در بررسی ویژگی های شخصیتی خاص و سبک های مقابله ای با بهبود علایم عاطفی و روانی (بهزیستی روانی) در بیماران دارای سندرم کرونری حاد، نشان دادند که راهبردهای مقابله ای با بهبود علایم عاطفی و روانی (بهزیستی روانی) ارتباط دارد.
همچنین روح افزا و همکارانش در مطالعه خود به این نتیجه رسیدند که استراتژی های مقابله ناسازگارانه (هیجان مدار) و استراتژی های مقابله سازگارانه (مساله مدار) با حمایت عملکردی کل و پشتیبانی شبکه ای کل (ارتباط با دیگران) به طور معنادار با پیشرفت سندرم کرونری در ارتباط بودند.
بنابراین همسو با پژوهش های صورت گرفته در خصوص سبک های مقابله ای با مدیریت درد و همچنین پژوهش های صورت گرفته در مورد بهزیستی روانشناختی در بیماران جراحی قلب باز، این پایان نامه نیز درصدد پاسخ گویی به این سوال است که: آیا بین سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روانشناختی در بیماران جراحی قلب باز رابطه ای وجود دارد؟
تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها:
تعریف مهفومی: حمله قلبی عبارت است از مرگ سلول های عضلانی قلب در اثر کاهش یا توقف جریان خون سرخرگ های قلب. یکی از روش های متعددی که در درمان بیماری های قلبی - عروقی استفاده می شود، روش عمل جراحی پیوند عروق کرونر است.
تعریف عملیاتی: منظور از بیماران جراحی قلب باز در این پژوهش افرادی هستند که این عمل جراحی بر روی آنان صورت گرفته است.
تعریف مهفومی: لازاروس دو راهبرد را برای مقابله از هم متمایز کرده است: مقابله متمرکز بر مسأله و مقابله متمرکز بر هیجان. در رفتار مقابله ای متمرکز بر مسأله، فرد برای تغییر مستقیم عوامل تنش زا وارد عمل می شود. در حالی که در رفتار مقابله ای متمرکز بر هیجان، توجه فرد بیشتر به تغییر احساسات معطوف به آن است. در مقابله متمرکز بر هیجان، فرد سعی می کند هیجانات خود را کنترل کند.
تعریف عملیاتی: منظور از راهبردهای مقابله ای در این پژوهش نمراتی هست که فرد در پرسشنامه راهبردهای مقابله ای لازاروس بدست می آورد. مقیاس اندازه گیری این متغیر فاصله ای می باشد.
تعریف مهفومی: بهزیستی روانشناختی به معنای قابلیت یافتن تمام استعدادهای فرد است. و دارای مولفه های:
1-خودمختاری (احساس شایستگی و توانایی در مدیریت محیط پیرامون فرد و...)
2- رشد شخصی (داشتن رشد مداوم و ...)
3- روابط مثبت با دیگران (داشتن روابط گرم و...)
4- هدفمندی در زندگی (داشتن هدف در زندگی و...)
5-پذیرش خود(داشتن نگرش مثبت نسبت به خود و...)
6- تسلط بر محیط (توانایی انتخاب و ایجاد محیطی مناسب و...) می باشد.
تعریف عملیاتی: منظور از بهزیستی روانشناختی در این پژوهش نمراتی که فرد در پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف و سینگر بدست می آورد. مقیاس اندازه گیری این متغیر فاصله ای می باشد.
تعریف مهفومی: درد تجربه ای حسی و روحی از ناراحتی است که معمولاً با آسیب واقعی یا تهدید کننده بافت ارتباط دارد. مدیریت کنترل درد بعد از عمل، پدیده پیچیده ای است که عوامل جسمی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی موثر بر درک، درمان و ارزیابی آن را در بر می گیرد.
تعریف عملیاتی: منظور از مدیریت درد در این پژوهش نمراتی که فرد در پرسشنامه درد مک گیل به دست می آورد. مقیاس اندازه گیری این متغیر فاصله ای می باشد.
چکیده
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف پژوهش
هدف کلی
اهداف جزیی
فرضیه ها
تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها
فصل دوم: مروری بر ادبیات و پیشینه تحقیق
مقدمه
بیماری قلبی
دستگاه قلبی- عروقی
قلب و رگ های خونی
اختلالات دستگاه قلبی- عروقی
واکنش پذیری سیستم قلبی عروقی و بیماری
عوامل خطرزای زیستی و مربوط به شیوه زندگی در بیماران قلبی
سبکهای مقابله ای
عوامل موثر بر انتخاب راهبردهای مقابله ای
اهمیت آموزش مهارت های مقابله ای
بهزیستی روانشناختی
درد و مدیریت درد
کیفیت و ابعاد درد
احساس درد
فیزیولوژی احساس درد
نظریه های درد
دیدگاه های زیستی، روانی، اجتماعی درد
پیشینه پژوهش
پیشینه داخلی پژوهش
پیشینه خارجی پژوهش
جمع بندی پیشینه پژوهش
فصل سوم : روش شناسی تحقیق
مقدمه
روش پژوهش
جامعه آماری
روش نمونه گیری و حجم نمونه آماری
روش گردآوری اطلاعات
ابزار گردآوری اطلاعات
روش ها و ابزار تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم: یافته های تحقیق
ویژگی های جمعیت شناختی
یافته های توصیفی
آمار استباطی
یافته های جانبی
فصل پنجم : بحث و تفسیر و نتیجه گیری و جمع بندی
بحث و نتیجه گیری
نتیجه گیری کلی
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات پژوهش
فهرست منابع
ضمائم
چکیده انگلیسی