دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 157 KB
تعداد صفحات : 19
بازدیدها : 1555
برچسبها : تحقیق محیط آموزشی یادگیری
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلبررسی میزان تاثیر محیط آموزشی بر میزان یادگیری دانش آموزان مقطع راهنمایی مدارس بخش مرکزی و موران شهرستان گرمی
ضرورت و اهمیت تحقیق
کمیت و کیفیت فضاها در آموزش و یادگیری نقش به سزایی دارد گرما یا سرمای بیش از حد کلاس، نامناسب بودن نور و نظافت کلاس، سر و صدای غیر معقول و تعداد بیش از حد دانش آموزان در کلاس موجب کاهش کیفیت تدریس و یادگیری می شود.
معماری مدارس یکی از پارامترهای موثر تربیتی و آموزشی در امر تعلیم و تربیت نوین به شمار می رود و همانگونه که صاحبان اندیشه در بررسی مسائل آموزی همواره عوامل گوناگون چون خانواده، معلم، روش تدریس، کتب درسی مدیریت آموزشی و غیره را به عنوان عوامل موثر در فرآیند تحصیلی مورد تاکید قرار می دهند معماری یا فضای فیزیکی مدرسه نیز در این میان به عنوان یک عامل زنده و پویا در کیفیت فعالیت های آموزشی و تربیتی دانش آموزان ایفای نقش می کند.
در یک نگاه سیستمی، چگونگی معماری مدارس و اصول و عناصر تشکیل دهنده آن نظیر فرم تناسب و مقیاس، نوع سازمان دهی فضائی، رنگ، نور، صدا، تجهیزات و فضای باز محوطه و... می تواند اثرات قابل توجهی بر دانش آموزان باقی بگذارند. مدرسه زیبا یادگیری را آسان کرده و نشاط و شادابی را برای کودکان و نوجوانان را ارمغان می آورد و مدرسه نامناسب و تنگ و تاریک و خشک و بی روح، خمودی و کسالت و افسردگی را برای دانش آموزان به همراه داشته و بر میزان یادگیری در حضور فعال و با نشاط آنان در مدرسه تاثیر منفی می گذارد.
در محیط مدرسه ای که کلاسهای آن به اندازه کافی، نور وجود نداشته باشد، خستگی زودرس چشم و در نهایت بی توجهی دانش آموزان را نسبت به درس باعث می شود و صدای نا مناسب باعث خستگی بدن، کم شدن میزان دید و کم شدن تشخیص رنگها و در نهایت کاهش ظرفیت بازدهی کاری دانش آموزان می گردد.
متاسفانه در ایران مقدار قابل توجهی از ساختمانهای مدارس موجود به دلایل گوناگون آسیب دیده اند و با محیط نشاط انگیز علم و دانش تناسب کمی دارند. در چنین مدارسی که فضای فیزیکی مدرسه و محیط حاکم بر روح و روان دانش آموزان باعث خستگی، بی نظمی، آلودگی و بی تمرکزی دانش آموزان می شود.
همچنین انتقال پیام های تربیتی و رشد دهنده با سختی و به کندی صورت خواهد گرفت و شوق و رغبت یادگیری در دانش آموزان را به حداقل خواهد رساند.
نقش آموزش و پرورش برای یک کشور مثل نقش ستون برای ساختمان چند طبقه است نهاد آموزش و پرورش قرار است نسل آینده را تربیت کند، لذا آینده هر کشور در دستان آموزش و پرورش است.
از آنجائیکه خانواده ها و مدارس، ابتدایی ترین و مهمترین کانون پرورش و تربیت کودکان و نوجوانان هستند، لذا نقش اصلی را در این زمینه به عهده دارند محیط آموزشی بخش بسیار مهمی از فرآیند آموزش و یادگیری را در بر می گیرد چون دانش آموزان، معلم و سایر عوامل، در این محیط جمع می شوند.
با توجه به گفته ها لازم است بدانیم محیط آموزشی چقدر در آموزش تاثیر می گذارد و چگونه می توان در آن تغییراتی ایجاد کرد که باعث افزایش یادگیری و پایدار بودن یادگیری شود....
فهرست مطالب تحقیق
مقدمه
بیان مسئله
فرضیه های تحقیق
ضرورت و اهمیت تحقیق
تعاریف نظری و عملی متغیر ها
اهداف کلی
پیشینه تحقیق
روش تحقیق
جامعه آماری، نمونه آماری و روش نمونه گیری
ابزار تحقیق
روش تجزیه و تحلیل داده ها
موانع و محدودیت های تحقیق
منابع
خرید و دانلود آنی فایل