تحقیق رابطه تفکرات غیر منطقی و اضطراب دانشجویان طبق نظر الیس

تحقیق رابطه تفکرات غیر منطقی و اضطراب دانشجویان طبق نظر الیس تحقیق رابطه تفکرات غیر منطقی و اضطراب دانشجویان طبق نظر الیس

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 623 KB

تعداد صفحات : 102

بازدیدها : 369

برچسبها : تفکرات غیر منطقی اضطراب نظریه الیس تحقیق

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق پروژه پایانی برای دریافت درجه کارشناسی در رشته مشاوره با موضوع بررسی رابطه بین تفکرات (باورهای) غیر منطقی و میزان اضطراب در دانشجویان پسر و دختر

هدف تحقیق حاضر این است که با توجه به نظریه الیس نشان دهد تفکرات غیر منطقی حاکم بر فرد می تواند میزان اضطراب فرد ارتباط داشته باشد.

بیان مسئله

انسان عصر ما به دنبال آرامش روانی است. دنیای امروز با پیچیدگی ها و ویژگی های خاص فرهنگ ماشینی انسان را درگیر و دار اضطرابهای کشنده ای قرار داده است که چهره زندگی را رنگ بس نازیبا زده و آن را غیر قابل تحمل ساخته است. آرزوی هر انسانی آرامشی است که بتواند در آن مسیر زندگی خود را به سوی سعادت طی کند و اضطراب سدی است محیط بر انسان و محاط در انسان که سراسر حیات درون و بیرون او تحت تاثیر خود قرار داده است و این سوال برای هر یک از ما مطرح است که ریشه اضطراب های انسان در چیست؟ و چگونه می توان به مقابله با آن پرداخت؟ با توجه به اینکه هر یک از مکاتب روان شناسی انسان و مشکلات او را از دریچه ای خاص مورد مطالعه قرار می دهد، بر اساس دیدگاه خود راه حل هایی برای مشکلات او مطرح می کند.

اساس طبقه بندی روان درمانی، تمرکز درمان بر روی یکی از جنبه های عملکرد روان می باشد. این سه جنبه عبارتند از رفتار، عواطف و تفکر.

رفتار درمانی با تمرکز بر توری یادگیری و تغییر رفتار معتقد است که تمام رفتارها حاصل یادگیری است درمان عاطفی، عواطف متعارض و اظهار نشده فرد را ریشه مشکلات روانی می داند. و درمان بر اساس تفکر معتقد است که رفتار بر اساس معنی که فرد به حوادث و پدیده ها می دهد شکل می گیرد و تغییر می کند.

الیس معتقد است که دو اضطراب و اختلالات عاطفی نتیجه تفکر غیر منطقی و غیر عقلانی هستند به نظر او افکار و عواطف کنشهای متناوب و جداگانه ای به شمار نمی آیند.

انسان به وسیله اشیای خارجی مضطرب و آشفته نمی شود بلکه دیدگاه و تصوری که از اشیا دارد موجب نگرانی و اضطراب وی می شوند. تمام مشکلات افراد از تفکرات موهومی سرچشمه می گیرند که از نظر تجربی معتبر نیستند.

سوال تحقیق: آیا رابطه ای بین سطح تفکرات غیر منطقی و میزان اضطراب وجود دارد؟

تفکرات غیر منطقی

تفکر غیر منطقی اول- اعتقاد فرد به این که لازم و ضروری است که همه افراد دیگر جامعه او را دوست بدارنند و تعظیم و تکریم کنند. این یک تصور غیر عقلانی است زیرا چنین هدفی غیر قابل دسترسی است و اگر فردی به دنبال چنین خواستهای باشد کمتر خود رهبر و بیشتر ناامن و مضطرب و ناقض نفس خویش خواهد شد.

تفکر غیر منطقی دوم- اعتقاد به این که لازمه احساس ارزشمندی وجود حداکثر لیاقت کمال و فعالیت شدید است. این تصور نیز امکان پذیر نیست و تلاش وسواسی در راه کسب آن فرد را به اضطراب و بیماری روانی مبتلا می کند و در زندگی احساس حقارت و ناتوانی به فرد دست می دهد. به این ترتیب زندگی فرد همواره با شکست همراه خواهد بود.

تفکر غیر منطقی سوم- اعتقاد فرد به اینکه گروهی از مردم شرور و بد ذات هستند و چنانچه اشتباهی از آنها سر بزند باید به شدت تنبیه و مذمت شونند این عقیده غیر عقلانی است زیرا معیار مطلقی برای درست و نادرست وجود ندارد و انسان در انتخاب خود کاملا آزاد نیست.

تفکر غیر منطقی چهارم- اعتقاد فرد به اینکه اگر وقایع و حوادث آن طور نباشد که او می خواهد نهایت ناراحتی و بیچارگی به بار می آید و بسیار فاجعه آ میز خواهد بود. این تفکر غلط است. زیرا ناکام شدن احساسی طبیعی است ویل حزن و اندوه شدید و طولانی یکی موضوع غیر منطقی است. چرا که دلیلی وجود ندارد که وقایع از آنچه طبیعتا هستند متفاوت باشند.

تفکر غیر منطقی پنجم- اعتقاد به اینکه بدبختی و ناراحتی فرد به وسیله عوامل بیرونی به وجود آمده است و انسان توانایی کنترل غم و اندوه و اختلالات عاطفی خود را ندارد و یا توانائیش اندک است. فشارها و حوادث خارجی و درعین حال که ممکن است از نظر جسمانی ناراحت کننده باشند. معمولا نمی توانند موجب ناراحتی و آزار فرد شوند مگر آنکه فرد خودش بخواهد تحت تاثیر آنها قرار بگیرد....

این پژوهش بر اساس روش درمان عقلانی- عاطفی RET الیس Elis پی ریزی و دنبال شده است.

صدها مطالعه در تحقیقی کنترل شده نشان داده اند که RET و CBT مقایسه با سایر روش های روان درمانی به طور معنی دارتری به مراجعان کمک کرده اند تا کمتر پریشان باشند.

چند ده مطالعه دیگر نشان داده اند که آزمون هایی که برای سنجش باورهای غیر منطقی و نگرش مختل بر اساس تئوری ABC ساخته شده اند به طول معنی داری گروه های پریشان گروه های افراد کمتر پریشان را از یکدیگر متمایز می سازد.

فهرست عنوان تحقیق

فصل اول

بیان مسئله

سوال تحقیق

ضرورت تحقیق

اهداف پژوهش

فرضیه

تعریف عملیاتی واژه ها

واژه ها

فصل دوم

زمینه مسئله

تعریف روان درمانی

اهداف روان درمانی

درجات روانی درمانی

روش های روان درمانی

بیماری روانی از نظر فروید

فرضیه ها و مفاهیم بنیادی روانکاوی

تعریف روانکاوی

هدف روانکاوی و روان درمانی تحلیل

هدف روان درمانی تحلیل گر

انسان از دیدگاه مکتب رفتار گرائی

فرضیه های رفتارگرای

بیماری روای از دیدگاه مکتب یادگیری

رفتاردرمانی

تکنیک های رفتاردرمانی

رفتار درمانی شناختی

انسان ازدیدگاه روان شناسی انسان گرایی

اصول و فرضیه های روانشناسی انسان گرایی

روان شناسی شناختی

فرضیات شناخت درمانی

انسان در نظریه شناختی

بیماری روانی در نظریه شناختی

اهداف روان درمانی شناختی

روش و شیوه شناخت درمانی

نقش درمانگر درنظریه شناختی

فنون و اجزا شناخت درمانی

محدودیت های شناخت درمانی

نظریه درمانی عقلانی عاطفی (الیس)

مفاهیم بنیادی نظریه الیس

نظریه شخصیت الیس

اضطراب و بیماری روانی در نظریه عقلانی و عاطفی

تفکرات غیر منطقی

روان درمانی در نظریه عقلانی عاطفی

فرایند درمانی

نقش درمانگر

اضطراب

سطوح اضطراب

خلاصه

مبانی نظری اضطراب

نظریه های یادگیری

نظریه های اصالت وجودی

نظریه های شناختی

نظریه های زیست شناختی

عوامل اضطراب و تنیدگی

پاسخ های سیستم ایمنی

پاسخ های شناختی به اضطراب

دو مورد از تحقیق انجام شده در زمینه این پژوهش

فصل سوم

روش تحقیق

جامعه آماری

متغیرهای پژوهشی

فرضیات مربوط به کنترل متغیرها

ابزار تحقیق

روش های آماری

محدودیت های روش ها و چگونگی تاثیر آن بر تحقیق

فصل چهارم و پنجم

تجزیه و تحلیل داده ها

فرضیه

خلاصه

منابع و مأخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید