دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 64 KB
تعداد صفحات : 90
بازدیدها : 208
برچسبها : کژ رفتاری نوجوانان از هم گسیختگی خانوادگی
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی عوامل مؤثر بر کژرفتاریهای نوجوانان با تکیه بر از هم گسیختگی خانوادگی
انسانها در فراز و نشیب های تاریخ همیشه از دردها و آسیب های اجتماعی بسیاری رنج برده اند و همواره در جستجوی یافتن علل و انگیزه های آنها بوده اند تا راهها و شیوه هایی را برای رهایی از آنها بیابند. حال یکی از مسائل پیچیده و ناراحت کننده فعلی که توجه بسیاری از محققین، جامعه شناسان، جرم شناسان، روانشناسان و متخصصین امر را به خود معطوف داشته موضوع مجرمین کم سن وسال و یا به اصطلاح اطفال و نوجوانان بزهکار می باشد که روز به روز هم گسترش بیشتری می یابد.
با توجه به وضع موجود نخستین پرسشی که مطرح می شود این است که اقدامات لازم در زمینه مبارزه با جرایم اطفال و نوجوانان چیست؟
عده ای ازدیاد جرایم را در سطح جهانی از اختصاصات جوامع متمدن دانسته و معتقدند که بشر به همان سرعتی که به سوی ترقی و تکامل صنعتی و مادی پیش می رود از معنویت دور شده و در نتیجه به تبهکاری و قانون شکنی روی می آورند.شماری نیز ازدیاد جرایم را محصول سستی اعتقادات دینی و مذهبی دانسته و معتقدند که علم و ایمان موجبات رشد انسان را فراهم می آوردو آفاتی نظیر خودپرستی، حب دنیا، مجادله با حق راسبب می شود که در نتیجه انسان از رشد و کمال بازمانده و به سوی تبهکاری سوق داده می شود.
از طرفی می توان گفت که قرن حاضر، قرن اضطراب و سرعت است و اطفال و نوجوانان عجله دارند تا هرچه سریعتر خود را به مقصد خیالی و مورد نظر برسانند، هر چند که در این راه قواعد و مقررات و قوانین درهم شکسته شوند. بنابراین بزهکاری به عنوان یک پدیده شوم به گونه های مختلف در همه جوامع بشری در طول اعصار و قرون وجود داشته و هر زمانی به شکلهای متفاوت ولی با ریشه های مشترک انجام می گیرد.
فرد بزهکار بیماری است که در اجتماع رشد کرده و بیماری خود را به دیگران نیز منتقل می سازد، در نتیجه باید او را شناخت، علل و عوامل بیماریش را پیدا کرد و درمانش نمود تا امنیت اجتماعی از دست رفته به جامعه برگردد و جامعه بتواند فعال و پویا و با نشاط باقی بماند. ...
کیفیات خاص اوضاع اجتماعی و اقتصادی و خانوادگی و... و نیز توسعه سریع صنعت در جوامع متمدن قرن فعلی و دیگر عواملی که باعث افزایش جرائم جوانان شده است، کارشناسان کیفری جهان را برانگیخته تا در این خصوص به عنوان یکی از مهمترین مسائل اجتماعی بیاندیشند و برای پیشگیری و مبارزه با آن درمان مفید و راه چاره مؤثر بیابند.
مبداء تحرک وپیشرفت سریع می یابد از اوایل قرن بیستم ثبت شود که همگام با توسعه محاکم اطفال، نحوه دادرسی و اجرای مجازات آنان بر اساس طرز فکر نوین، به کیفیت خاصی جدا از بزرگسالان تجلی یافت و حفظ و حمایت و درمان و تربیت این طبقه از مجرمین جانشین کیفر و تنبیه گردید.
امروزه در اغلب کشورهای جهان اطفال بزهکار در محاکم اختصاصی به عنوان دادگاه های اطفال محاکمه می شوند. وظیفه این مرجع قضائی خصوصاً از این جهت واجد اهمیت است که با توجه به علل و عوامل فردی و اجتماعی بزهکاری که وسیله یکسری آزمایشات پزشکی و روانی و تحقیقات اجتماعی انجام می پذیرد، روش درمان مجرم را بر اساس فرضیات مکشوفه در پرونده شخصیت نیز تعیین کرده و باین نحو در اصلاح و تربیت و جلوگیری از تکرار بزهکاری طفل نقش مهمی را ایفا می نماید.
در قوانین الواح دوازده گانه که مربوط به 449 سال قبل از میلاد مسیح است، جوانان نابالغی که مرتکب سرقت می شدند برحسب نظر حاکم مورد تأدیب قرار می گرفتند و موظف بودند خسارت صاحب مال را جبران کنند. ...
فصل اول
مقدمه
بیان مسئله
چهار چوب نظری
نظریه بی هنجاری مرتن
نظریه بی هنجاری دوکیم
نظریه شکل ظاهری
نظریه ساختار زیستی
نظریه روانشناختی
نظریه وضعیت اقتصادی
نظریه کنترل اجتماعی
نظریه انتقال فرهنگی
نظریه التقاتی
سوالات تحقیق
اهداف واهمیت پژوهش
فصل دوم :
روش جمع آوری اطلاعات
تعریف عملیاتی متغیرهای پژوهش
فصل سوم
مقدمه
تاریخچه توچه به بزهکاری نوجوانان درجهان
تاریخچه ایجاد قوانین برای نوجوانان بزهکار درایران
عوامل محیطی جرم
شهر نشینی وجرم
حاشیه نشینی وجرم
مهاجرتهای بی رویه روستائیان به شهر ها
فقر وبیکاری
جمعیت وجرم
نقش خانواده در ساخت اجتماعی
بزهکاران جوان بزهکاران نوجوانان واطفال
تقسیم بندی بزهکاران
تشریح مشکل
جمله سوالی مشکل
تشریح عوامل سازنده مشکل
انگیزه ها و عوامل درونی
انگیزه ها وعوامل برونی
مشکلات ناشی از زندگی خانوادگی
مشکلات ناشی از عوامل اجتماعی
مشکلات ناشی از عوامل اقتصادی
طرق پیشگیری از ارتکاب بزه اطفال ونوجوانان
استراتژی پیشگیری از بزهکاری
فصل چهارم :
جمع بندی و نتیجه گیری
پیشنهادات پژوهش
نتایج حاصل از پژوهش
فصل پنجم
فهرست منابع