پایان نامه اندازه گیری تأثیر معماری افزونه گرا بر تعامل پذیری سیستم ها

پایان نامه اندازه گیری تأثیر معماری افزونه گرا بر تعامل پذیری سیستم ها پایان نامه اندازه گیری تأثیر معماری افزونه گرا بر تعامل پذیری سیستم ها

دسته : کامپیوتر و IT

فرمت فایل : word

حجم فایل : 3278 KB

تعداد صفحات : 113

بازدیدها : 196

برچسبها : معماری افزونه گرا تعامل پذیری سیستم پروژه کامپیوتر

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه مهندسی کامپیوتر - نرم افزار با عنوان اندازه گیری تأثیر معماری افزونه گرا بر تعامل پذیری سیستم ها

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر - نرم افزار اندازه گیری تأثیر معماری افزونه گرا بر تعامل پذیری سیستم ها

چکیده

عوامل تأثیرگذار در تعاملات بین سیستم ها بسیار زیاد است و ایجاد یک روش عمومی برای اندازه گیری تعامل پذیری بین سیستم ها مشکل است. بنابراین برای رسیدن به این هدف شناسایی هر یک از عوامل در سطوح مختلف تعامل پذیری و اندازه گیری تأثیر هر یک از این عوامل در تعامل پذیری بین سیستم ها می تواند یک راهبرد مناسب در رسیدن به روشی عمومی برای اندازه گیری تعامل پذیری بین سیستم ها باشد.

با توجه به این راهبرد، در این تحقیق معماری سیستم با رویکرد استفاده از افزونه، به عنوان یکی از عواملی که در تعامل پذیری بین سیستم ها نقش کلیدی دارد، مورد بررسی قرار گرفته است. چرا که تصمیم معماری استفاده از افزونه، بر روی خصوصیاتی چون کارایی، قابلیت دسترسی، تحمل خطا، قابلیت اطمینان و توزیع بار تأثیر گذار است. همچنین این خصوصیات بر روی تعامل پذیری نیز، تأثیر گذار هستند. از این رو روشی برای اندازه گیری تأثیر تصمیم معماری بر تعامل پذیری بین سیستم ها ارائه شده است. در این راستا ای جاد یک درک عمیق از تعامل پذیری و معماری افزونه گرا ارائه شده است تا بتوان تأثیر افزونه بر معماری را در رفتار تعامل پذیری سیستم ها بیان نمود. روش جدید در اندازه گیری میزان تأثیر معماری افزونه گرا بر تعامل پذیری بین سیستم ها، از طریق پیشنهاد اصل موضوعه برای معماری افزونه گرا و انطباق آن با اصل موضوعه اول تئوری اطلاعات و بهره برداری از فضای جواب تئوری اطلاعات صورت گرفته است. تصمیم معماری استفاده از افزونه، کمک می نماید تا پیچیدگی فنی تعامل پذیری کاهش یابد. ولی این تصمیم بدون اندازه گیری میزان تأثیر آن بر خصوصیات کیفی از کارایی کافی برخوردار نخواهد بود. در واقع این تحقیق روشی برای اندازه گیری میزان تأثیر معماری افزونه گرا در تعامل پذیری ارائه می نماید تا برنامه ریزان با استفاده از آن، بتوانند بازخورد تصمیم معماری ایجاد افزونه را اندازه گیری نمایند و این بازخورد را در مصالحه بین خصوصیات کیفی بکار ببرند.

واژگان کلیدی: تعامل پذیری، معماری افزونه گرا، سیستمی از سیستم ها، اندازه گیری تأثیر افزونه در معماری

هدف از تحقیق

تصور اینکه تعامل بین سیستم های اطلاعاتی فقط مختص به انتقال بایت های داده می شود اشتباه است. لذا تعامل پذیری سیستم های مختلف سازمانی فراتر از ارتباط بین سیستم های مختلف سازمانی است. هدف از این تحقیق ارائه راهکار معمارانه به منظور بهبود تعامل پذیری است. بدین منظور مشکلات زیادی پیش روی سازمان ها است که می بایست بصورت مناسب برطرف شوند. این تحقیق بر اساس نیاز مدیران سازمان ها برای دریافت بازخورد تأثیر تغییرات معماری سیستم بر تعامل پذیری بین سیستم ها شکل گرفته است.

تعامل پذیری به عنوان یک ویژگی های کیفی

ویژگیهای کیفی توسط محرک، پاسخ، و تصمیمات معماری که آنها را به هم پیوند می دهد مشخص می گردد.

محرک و پاسخ ها ، فعالیت های عملیاتی و توسعه ای هستند که سیستم و تأثیرات قابل مشاهده را به ترتیب بکار می برند. برای مثال، یک محرک می تواند "تغییر سیستم عامل" و پاسخ (ها) می تواند "تلاش برای پیاده سازی" باشد.

یکپارچگی و تعامل پذیری

اگرچه ارتباط و یکپارچگی سیستم های اطلاعاتی سازمانی ضروری است اما از آن مهم تر و سخت تر تعامل پذیری بین سازمانی است چراکه میزان تنوع فناوری ها و پروتکل ها در بین چند سازمان به مراتب بیشتر از میزان آن در بین سیستم های داخل سازمانی است. در شرایط اقتصادی و تجاری جدید، سازمان ها نیاز دارند که بصورت مؤثر از اطلاعات یکدیگر استفاده کنند، از طرف دیگر فرآیندهای بین سازمانی در حال گسترش هستند. کسب و کار که زمانی سازمانی و حوزه ای بود اکنون به سمت جهانی شدن و اکوسیستمی پیش می رود و تعیین مرز و حد جغرافیایی برای سازمان ها دشوار شده است. در چنین شرایطی نیاز به تعامل بین سازمان ها به شدت احساس می شود.

اندازه گیری تأثیر معماری افزونه گر ا(ROA)

در سیستم های نرم افزاری بزرگ رسیدن به ویژگی های کیفی همچون کارایی، در دسترس بودن، امنیت، اصلاح پذیری تنها به اقدامات در سطح کد (مانند انتخاب زبان، جزئیات طراحی، الگوریتم ها و ساختار داده و تست) وابسته نیست بلکه به معماری کلی نرم افزار نیز وابسته است. خصوصیات کیفی سیستم های بزرگ می تواند توسط معماری نرم افزار سیستم بسیار محدود شود. بنابر این، مشخص نمودن ویژگی های مورد نظر در زمان تعیین معماری نرم افزار سیستم به نفع ماست.

انواع تکنیک های کمی و کیفی برای تحلیل ویژگی های کیفی خاص وجود دارد. این تکنیکها به طور جداگانه و هر یک با شیوه متفاوت تکامل یافته اند. در هر صورت تحلیل ویژگی ها به شکل مستقل از یکدیگر مطرح نیستند.

برای مثال کارایی بر روی اصلاح پذیری، قابلیت دسترسی بر روی ایمنی، امنیت بر روی کارایی و همه چیز بر روی هزینه تأثیر می گذارد. به عبارت دیگر یک ویژگی کیفی می تواند بر روی دیگر ویژگی ها تأثیر بگذارد. این تأثیرات جانبی نشان دهنده وابستگی های بین ویژگی ها است و توسط پارامترهایی که میان مدل های ویژگی ها، مشترک هستند مشخص می گردد. اگر ما بتوانیم این تأثیرات جانبی را مشخص نمائیم نتیجه یک تحلیل می تواند به عنوان خوراک به دیگر تحلیل ها داده شود.

روشی که در اینجا ارائه می شود با الهام از اندازه گیری آنتروپی در تئوری اطلاعات است که اولین بار توسط Shannon ارایه شده است. در این روش با تطابق اصول موضوعه تعامل پذیری با اصول موضوعه تئوری اطلاعات از فضای راه حل تئوری اطلاعات برای اندازه گیری میزان تعامل پذیری بهره برداری شده است.

جایگاه معماری سیستم در تعامل پذیری بین سیستم ها

واژه معماری معنایی عام را در اذهان تداعی می کند که ناشی از سابقه آن در تمدن بشری است. برای این واژه در بستر سازمان و فناوری اطلاعات تعاریف کما بیش مشابهی ارائه شده است. شاید بتوان معماری را ساختاری بنیادین از سیستم ها، اجزا و ارتباطات درونی و بیرونی و اصول حاکم بر طراحی و نمو آنها دانست.آنچه که مهم است این است که معماری سیستم ها در تعامل پذیری بین سیستم ها نقش مهمی بازی می نماید و از این رو در مدل SOSI یکی از مواردی که بر روی آن تمرکز گردیده است، معماری است که در شکل 4 - 1 نشان داده شده است.

لایه ساخت سیستم در معماری SOSI

فصل اول : معرفی پژوهش

مقدمه

هدف از تحقیق

سؤالات تحقیق

طرح مساله و محدوده تحقیق

سابقه و ضرورت انجام تحقیق

روش تحقیق و ارزیابی آن

کاربرد تحقیق

ساختار پایان نامه

فصل دوم: مروری بر ادبیات موضوع تعامل پذیری

مقدمه

انواع سناریوها

سناریوهای مورد کاربرد

سناریوهای رشد

سناریوهای اکتشافی

تعامل پذیری به عنوان یک ویژگی های کیفی

یکپارچگی و تعامل پذیری

پیشینه تعامل پذیری

تعاریف تعامل پذیری

معیار های تعامل پذیری

چالش های تعامل پذیری

مدل های تعامل پذیری

مدل تعامل پذیریNMI

مدل تعامل پذیریLISI

مدل تعامل پذیریLCIM

مدل تعامل پذیریSOSI

جمع بندی

فصل سوم: اندازه گیری تعامل پذیری

مقدمه

سطوح تعامل پذیری سیستم های اطلاعاتی(LISI)

اندازه گیری تطابق فنی

امتیازدهی قابلیت تعامل پذیری سیستم ها

اندازه گیری تعامل پذیری عملیاتی

نقد روش های موجود برای اندازه گیری تعامل پذیری

جمع بندی

فصل چهارم: اندازه گیری تأثیر معماری افزونه گرا(ROA)

مقدمه

جایگاه معماری سیستم در تعامل پذیری بین سیستم ها

معماری افزونه گرا و تعامل پذیری

بررسی رفتار تعامل پذیری معماری افزونه گرا

اصل موضوعه تعامل پذیری

بیان برخی مفروضات

اصل موضوعه معماری تعامل پذیر

اصول موضوعه تئوری اطلاعات

انطباق اصول موضوعه

نمایش تعامل پذیری با تابع لگاریمتی

رابطه پیشنهادی با استفاده از فضای جواب تئوری اطلاعات

سربار ناشی از معماری افزونه گرا در محیط واقعی

ارائه یک مثال

جمع بندی

فصل پنجم: شبیه سازی، مطالعه موردی و ارزیابی

مقدمه

تعریف شبیه سازی

شبیه سازی کامپیوتری

شاخص های مورد نیاز برای شبیه سازی

شبیه سازی توسط OMNeT++

سناریوی شبیه سازی

مطالعه موردی

سازمان های مورد مطالعه

معماری سیستم بانک های مورد مطالعه

ارزیابی روش پیشنهادی برای بانک ها

معماری سیستم سازمان خدمات درمانی مورد مطالعه

معماری تعامل پذیری سازمان خدمات درمانی

ارزیابی روش پیشنهادی برای سازمان خدمات درمانی

جمع بندی

فصل ششم: نتیجه گیری و ادامه کار

مقدمه

مروری بر پایان نامه

تحلیل نقاط ضعف و قوت روش پیشنهادی

مقایسه با کار های دیگران

بازبینی اهداف تحقیق

پیشنهادات و کارهای آتی

جمع بندی

مراجع

واژه نامه تخصصی

فهرست جداول

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید