دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 279 KB
تعداد صفحات : 85
بازدیدها : 817
برچسبها : سبکهای عشق استنبرگ عشق مثلثی نظریه عشق مثلثی
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلمعرفی پایان نامه بررسی عملی بودن اعتبار، روایی و نرم یابی پرسشنامه سبک های عشق استنبرگ
چکیده
هدف این پایان نامه تهیه یک مقیاس استاندارد جهت تعیین سبک عشق افراد متاهل به منظور مشاوره قبل و بعد از ازدواج و خانواده درمانی است. جامعه آماری همه دانشجویان متاهل دانشگاه های دولتی و آزاد شهر تهران در سال تحصیلی 87-86 بود. انتخاب دانشگاه ها هدفمند و انتخاب دانشجویان از طریق نمونه گیری در دسترس انجام شد که شامل 200 دانشجوی مرد و 200 دانشجوی زن می باشد. ابزار اندازه گیری پرسشنامه 45 سوالی سبک عشق استنبرگ می باشد که شامل سه خرده مقیاس 15سوالی است که به ترتیب خرده مقیاس های صمیمیت، شهوت و تعهد می باشد.
نظریه استرنبرگ بر خلاف اکثر نظریه های پیشین بیش از یک یا دو نوع عشق را مطرح می کند و به ما، در درک عشق به عنوان یک پدیده چند بعدی کمک می کند، این نظریه کاربردهای عملی معینی نیز دارد. ابتدا از طریق سنجش سه جز عشق، نوع روابط عاشقانه هر زوج را مشخص می سازیم سپس با تحلیل تفاوت های بین انواع عشق توسط هر زوج چنانچه تمایل به ادامه روابط وجود داشته باشد به دقت نشان داده می شود که چه حوزه هایی نیازمند تغییر و اصلاح است.
نظریه مثلث عشق می تواند رضایت مندی از روابط عاشقانه را توصیف نموده و به عنوان مدلی کاربردی در حیطه مشاوره زناشویی، روان درمانی خانواده و مشاوره ازدواج به کار برده شود. از نکات کاربردی نظریه استرنبرگ در حیطه مشاوره زناشویی می توان به انطباق سه عنصر عشق در زوجین تاکید نمود و به هر میزان که این انطباق بیشتر باشد روابط عاشقانه زن و شوهر به یکدیگر نزدیک می شود و تفاهم بیشتر می گردد.
عوامل گوناگونی چون عوامل شخصیتی و تجارب دوران کودکی نقش بسزایی را در برقراری روابط صمیمانه و ایجاد عشق و تفاهم در زوجین ایفا می کنند. تلاش بر آن است تا با تحقیقات منظم و تجربی و دسترسی به ساختارهای مرتبط با عشق بتوان زمینه مناسبی برای توسعه روابط عاشقانه، صادقانه، و توام با تفاهم بین زوجین فراهم ساخت.
با توجه به بررسی پیشینه پژوهشی ملاحظه می شود که در زمینه بررسی عملی بودن و به دست آوردن اعتبار و روایی و نرم یابی این تست در ایران کاری صورت نگرفته است. این انتظار وجود دارد که با استاندارد کردن تست مذکور بتوانیم به نمره های حاصل از اجرای آن اعتماد و اطمینان کافی داشته باشیم.
اهداف پژوهش
1- فراهم ساختن زمینه ای برای استفاده از یک وسیله مناسب جهت مشاوره ازدواج، مشاوره زناشویی و روان درمانی خانواده به منظور هدایت و راهنمایی زوجین.
2- فراهم ساختن زمینه ای برای محققانی که در آینده تمایل به انجام پژوهش هایی در موارد بالا را داشته باشند.
3- تعیین میزان اعتبار و روایی پرسشنامه همچنین نرم یابی پرسشنامه سبک عشق استرنبرگ.
رابرت جی استنبرگ در روز هشتم دسامبر سال 1949 در نیوجرسی متولد شد. ...
استرنبرگ در جریان مطالعات خود به سرعت این نکته را دریافت که هنگامی که نیاز به از بر کردن اطلاعات از روی عادت نباشد بهتر مطالب را فرا می گیرد. در نخستین سال کالج، در درس روان شناسی، استاد استرنبرگ از او خواست در رشته ای خارج از زمینه روان شناسی تحصیل کند.
همانطور که عملکرد بعدی او در زمینه روان شناسی نشان می دهد، امتیاز که استرنبرگ در نخستین واحد تحصیلی خود در روان شناسی به دست آورد، پیش بینی کننده دقیقی برای دستاوردهای آتی او در این زمینه نبود. استرنبرگ مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه ییل اخذ نمود و هنگامی که در دانشگاه استانفورد در مقطع دکترا تحصیل می کرد، جایزه یاد بود سیدنی سیکال را به دست آورد. او به عنوان عضوی از دانشگاه در مقام استادی به دانشگاه ییل بازگشت و تاکنون نیز کارهای تحقیقاتی خود را در همان دانشگاه ادامه می دهد. استرنبرگ در طول سالیان کار خود، مقالات و کتابهای متعدد را با عناوین هوش، خلاقیت و عشق به رشته تحریر درآورده و دو تئوری بزرگ با عناوین : تئوری هوش سه گانه و تئوری مثلث عشق را پایه گذاری کرده است.
تئوری عشق مثلثی استرنبرگ از این جهت بدین نام خوانده می شود که وی معتقد است عشق را می توان در قالب سه جزء تشکیل دهنده در نظر گرفت که با یکدیگر سه راس مثلث را تشکیل می دهند.
در ادامه تحقیق عناصر تشکیل دهنده نظریه استرنبرگ بررسی خواهد شد. ...
چکیده
فصل یکم: کلیات
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف پژوهش
پرسش های اصلی پژوهش
تعریف اصطلاحات و مفاهیم
فصل دوم: بیشینه پژوهش
مقدمه
تعریف عشق
نظریه های زیست شناختی در رابطه با عشق
تحلیل علمی عشق
دیدگاه هایی در رابطه با عشق
نظریه کاپل آنیوس
نظریه رابین
نظریه هاتفیلد
نظریه عشق مثلثی استنبرگ
عناصر تشکیل دهنده نظریه استنبرگ
انواع عشق از دیدگاه استنبرگ
از دیگر تحقیقات انجام شده
تحقیقات هازان و شاور
تحقیقات لویت
تحقیقات فیشر
توصیفروانسبک نئو کلاسیک، در قالب مثلث عشق استنبرگ
یک روان نئو کلاسیک
فصل سوم: روش پژوهش
مقدمه
جامعه آماری
نمونه و روش نمونه گیری
ابزار پژوهش
روش اجرا
روش گرد آوری داده ها
روش تحقیق
روش تجزیه و تحلیل
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
اعتبار و پایایی آزمون
برآورد اعتبار از طریق هماهنگی درونی
برآورد اعتبار خرده مقیاس ها پرسشنامه عشق مثلثی استنبرگ
تحلیل عاملی
مراحل تحلیل عاملی
راه حل نهایی (پس از چرخش)
تفسیر و نام گذاری عامل ها
هنجاریابی آزمون
نرمهای درصدی
نمره های تراز شده
محاسبه نمره های استاندارد
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری
محدودیت های پژوهشی
پیشنهادات
منابع فارسی
منابع انگلیسی
ضمائم