دسته : -پژوهش ها
فرمت فایل : word
حجم فایل : 52 KB
تعداد صفحات : 70
بازدیدها : 259
برچسبها : توسعه اجتماعی جامعه شناسی ایران
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلمعرفی پروژه تحقیقاتی نقد و بررسی عوامل مؤثر بر فرآیند توسعه جامعه شناسی در ایران
بخشهایی از متن تحقیق
جامعه شناسی در ایران از جنبه های گوناگون سیاسی، علمی، تاریخی و فرهنگی می تواند مورد بحث قرار گیرد. این تحقیق به طرح عوامل مؤثر در فرآیند توسعه این علم می پردازد تا امکان مطالعه و بیان زمینه های مختلف پیدایش و رشد جامعه شناسی که مصادف با طرح برنامه های توسعه از دهه ی 1320 و در ادامه پس از انقلاب اسلامی تاکنون می باشد میسر شود. به همین منظور به طرح تأثیر مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بر شکل گیری جامعه شناسی در ایران پرداخته خواهد شد.
قابل توجه است که آن چه به عنوان جامعه شناسی در ایران از بدو شروع وجود داشته است، با جامعه شناسی در سایر کشورها مخصوصاً جامعه شناسی غرب، متفاوت بوده است.
دیدگاه های ممکن در بررسی جامعه شناسی را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
1) دیدگاه ایدئولوژیک (نقد جامعه شناسی براساس پیش فرض های مذهبی، سیاسی و انگیزه ای) در این دیدگاه، ارزیابی جامعه شناسی با تکیه بر دلیل آوری های سیاسی و ایدئولوژیک است اما فهم علمی چون جامعه-شناسی در ایران که از محصولات و نتایج توسعه ی اجتماعی-اقتصادی است بدون استفاده از روش های تحقیق و پیش فرض های موجود در نظام جدید که ساختار جدید دارد امکان ندارد.
2) دیدگاه دوم تأکید بر تحقق جامعه شناسی هم چون یک واقعیت تاریخی اجتماعی است. در این دیدگاه با جامعه شناسی علم، جامعه شناسی معرفتی و فرا جامعه شناسی روبه رو می شویم. براساس هر سه دیدگاه در آغاز بایستی ریشه ها، زمینه ها و موقعیت هایی که موجب پیدایش جامعه شناسی در ایران شده است روشن گردد.
در این تحقیق با توجه به رویکرد نوع دوم، بررسی رابطه علم جامعه شناسی در ایران با جریان توسعه ی اجتماعی، اقتصادی و علمی مورد نظر می باشد.
در تحقیق حاضر سعی بر این است که ضمن طرح این سؤال که روند شکل گیری، تحول و موقعیت و عملکرد جامعه شناسی در ایران چگونه است؟ و اساساً مشکلات ساختاری این علم چیست؟ شناسایی موقعیت جامعه شناسی در ایران، ریشه ها، زمینه ها و عواملی که موجب پیدایش و رشد جامعه شناسی در ایران شده است مورد بررسی علمی و موشکافانه تری قرار گیرد و با طرح مسائل و ارائه راه حل ها به یک جمع بندی کلی و عمومی در این زمینه ها پرداخته شده و درنهایت کمکی به ارتقاء سطح علمی جامعه شناسی و جریان آموزش این علم در دانشگاه ها و حل مسائل و مشکلات در جامعه باشیم. ...
سازمان ملل توسعه اجتماعی را افزایش ظرفیت نظام اجتماعی، ساختار اجتماعی، نهادها، خدمات و سیاست بهره گیری از منابع برای سطوح زندگی مطلوب تر که در معنایی وسیع تر دربردارنده ارزش هایی است که معطوف به توزیع معتبر درآمد، دارایی و فرصت هاست تعریف نموده است. بنابراین توسعه اجتماعی با مؤلفه هایی همچون بهبود در کیفیت زندگی، تحقق برابری و عدالت اجتماعی، نیل به یکپارچگی اجتماعی، تحقق نظام شایسته سالاری، مشارکت اجتماعی در قالب بسط انجمن ها و نهادهای مدنی، تقویت قابلیت و ظرفیت نظام اجتماعی، پاسخگویی به ضرورت های حاصل در دگرگونی های مختلف، پذیرش تکثر اجتماعی با حفظ انسجام ملی و ارتقای توانمندهای انسانی ارتباط دارد. شولت در مباحث مربوط به توسعه اجتماعی و جهانی شدن بر سر موضوع امنیت انسان، عدالت اجتماعی و دموکراسی تأکید می نماید و رابطه متقابل بین سه موضوع مطرح شده را مورد توجه قرار می دهد، زیرا در جامعه ای که امنیت انسانی بیشتری فراهم است امکان مشارکت اجتماعی و سیاسی بیشتر در فرآیند دموکراسی مهیا خواهد بود و در حکومت دموکراتیک عدالت اجتماعی بیشتری وجود خواهد داشت. ...
فهرست مطالب تحقیق
مقدمه
فصل اول: کلیات
بیان مسئله
ضرورت و اهمیت تحقیق
اهداف تحقیق
تعریف مفاهیم و اصطلاحات
فصل دوم: بررسی و نقد نظریات مطرح
پیشینه تحقیق
چارچوب نظری مقدمه
مباحث و مفاهیم نظری تحقیق
اهمیت چارچوب نظری
درآمدی بر نظریه وابستگی
دیدگاه کل در جامعه شناسی علم
دیدگاه نظام جهانی
بسترهای توسعه در کشورهای در حال توسعه
جهانی شدن و توسعه اجتماعی
دیدگاه های صاحب نظران ایرانی
سوالات تحقیق
الگوی تحلیلی تحقیق
تعریف مفهومی وعملیاتی مفاهیم بکار رفته در مدل نظری
فصل سوم: روش تحقیق
روش تحقیق
رسش تحقیق
جامعه آماری
روش نمونه گیری و حجم نمونه
ابزار گردآوری داده ها
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فهرست منابع و ماخذ
خرید و دانلود آنی فایل