دسته : تربیت بدنی و علوم ورزشی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 415 KB
تعداد صفحات : 149
بازدیدها : 412
برچسبها : ورزش همگانی انگیزه مشارکت ورزشی
مبلغ : 14500 تومان
خرید این فایلپایان نامه کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی موضوع : مقایسه انگیزه مشارکت زنان و مردان مشهد به ورزش همگانی
ورزش و تربیت بدنی و اصولا فعالیت های جسمانی در دنیای امروز نه تنها به دلیل داشتن اثرات تربیتی و بهداشتی بلکه به دلیل نیاز انسان به حرکت و فعالیت دارای موقعیت های ممتازی می باشد.
ورزش به عنوان یک رفتار مرتبط با سلامتی و نشاط مورد توجه و امعان نظر می باشد، به گونه ای که بسیاری از مؤسسات زیبایی و سلامتی در نقاط مختلف دنیا، با استفاده از علوم روان شناختی و جامعه شناختی پیرامون علل و عوامل گرایش و مشارکت در فعالیت های بدنی و نیز شناسایی عوامل مؤثر بر آن تحقیقات دامنه داری را آغاز نموده اند.
تحقیقات انجام شده در مورد اثر فعالیت های ورزشی بر سلامتی جسمی و روانی، طول عمر، شادابی، گسترش روابط اجتماعی، غنی سازی اوقات فراغت باعث شده تا مشارکت مردم در ورزش ها و به ویژه شرکت آنها در انواع ورزش های همگانی در جهان افزایش یابد و به همین دلیل است که امروز اغلب کشورهای پیشرفته جهان در برنامه ریزی و سازماندهی ورزش همگانی کشور خود با دیگر کشورها رقابت می کنند و مرتباً در حال ارایه برنامه های خلاق برای رشد این ورزش هستند. ...
برای برنامه ریزی اصولی ورزش همگانی در میان اقشار مختلف جامعه، بررسی علل گرایش افراد به این ورزش، به عنوان یکی از راهکارهای ممکن در این مقطع زمانی به حساب می آید. لذا این پژوهش به دنبال پاسخ به این سوال است که انگیزه مردان و زنان از پرداختن به ورزش همگانی در شهر مشهد چه می باشند و آیا بین انگیزه آنها در پرداختن به ورزش همگانی تفاوتی وجود دارد یا خیر؟
اگر هدف از مشارکت در ورزش همگانی کسب تندرستی در همه ابعاد آن بدانیم، انگیزش را عامل مهمی برای دسترسی به این هدف باید نام برد. برای مثال، انشل (1993) انگیزش را عاملی برای انتخاب و جهت دادن به رفتار و پایداری تا رسیدن به هدف تعریف می کند. بنابراین با توجه به نقش انگیزش در تحقق هدف، محقق هدف پایان نامه حاضر را شناخت انگیزه های زنان و مردان برای شرکت در ورزش همگانی می داند و برای دستیابی به این هدف فرضیه های پژوهش را مورد آزمون قرار می دهد. ....
ورزش همگانی و پرداختن به ورزش به عنوان ابزاری برای گذراندن اوقات فراغت فعالیتی است که نیاز به مهارت خاص یا اراده قوی ندارد و هرکس می تواند با توجه به علاقمندی و هدف مورد نظرش برای بهتر شدن در آن شرکت نماید. ورزش به عنوان عاملی برای اوقات فراغت به این معناست که هرکس بدون در نظر گرفتن سن، جنسیت، توانایی و وابستگی اجتماعی جهت تأمین سلامتی و بهبود زندگی با کمترین هزینه به آن بپردازد.
ورزش همگانی از دیدگاه کمیته بین المللی المپیک: ورزش همگانی فعالیتی است که قدرت و برتری را به انسان باز می گرداند و موجبات رشد و گسترش سلامتی، آمادگی و احساس خوب بودن را به وسیله فعالیت های ورزشی به مردمی که می توانند به آن عادت کنند، در هر سن، جنس، نگرش، شرایط اقتصادی و فرهنگی (محلی یا منطقه ای) را فراهم می آورد.
مفهوم ورزش همگانی به معنی همه مردم بایستی ورزش کنند می باشد که این تعبیر می تواند در قالب فرم های ورزشی با فعالیت های جسمانی که ضرورت همه مردم می باشد، شکل پذیرد، خواه این ضرورت قبلا وجود داشته، خواه نیاز به ایجاد آن باشد.
یک جنبش، کوششی جمعی و منظم است برای تصحیح، تغییر، یا توسعه کمبودهایی که در نظام های اجتماعی وجود دارد، و شهروندان به طور داوطلبانه در آن جنبش شرکت می کنند. ورزش همگانی، وظیفه ارتقای رفاه و آسایش تمام شهروندان و همچنین تعلیم و تربیت آنها را عهده دار است.
ورزش همگانی با سیاست های ورزش های جامع ارتباط دارد. هدف ورزش همگانی کوشش برای رواج دادن ورزش بین تمام اقشار جامعه است که این کار آثار بهداشتی، اجتماعی، تعلیم و تربیتی و توسعه فرهنگی دارد. ورزش همگانی نماینده یک سیاست برای ورزش است که بر فراهم کردن بهترین فرصت های ممکن برای بیشترین تعداد مردم، تحریک شرکت کننده های با سطوح عملکردهای مختلف، نسبت به ورزش تأکید وافر دارد. اصطلاح ورزش همگانی یک شعار است و درصدد تشویق مردم برای اظهار نظر کردن و شرکت در ورزش همچنین دعوت از آنان برای تلاش در جهت فراهم کردن فرصت ها برای همه مردم است. این امور باید به شکلی تدوین و طراحی شوند تا هر شرکت کننده با بلند همتی و توانایی های خود، حق قهرمان شدن را داشته باشد.
توجه به ورزش همگانی در بین کشورها از سال 1900 تا 2000 میلادی با نگرش های متفاوتی صورت پذیرفت که از آن جمله غنی سازی اوقات فراغت یا ترویج بهداشت و سلامتی و یا هر دو نگرش در بین مردم بود. انگیزه گرایش به ورزش همگانی در برخی از کشورهای عبارت بودند از : انگیزه مردم آمریکای لاتین در گرایش به ورزش همگانی: پر کردن اوقات فراغت. مردم آمریکای شمالی : سلامتی. مردم کره : یک حرکت فرهنگی. مردم سنگاپور : فعالیتی برای اوقات فراغت و سلامتی و شادی. مردم استرالیا : زندگی در سراسر عمر با ورزش. مردم مالزی : حاکمیت ارزش های قومی و سنتی بود.
گردشگران از عوامل مؤثری در گسترش ورزش همگانی در کشورهای استرالیا، اسپانیا، لهستان، بلغارستان و ایتالیا بوده اند و بازگشت به طبیعت عامل اصلی توجه مردم آلمان، استرالیا، فنلاند، ایتالیا، رومانی و بلغارستان به ورزش همگانی بوده است. انگیزه تفریحات سالم در قرن بیستم موجب گرایش مردم آمریکا به ورزش همگانی و انعکاس آن موجب پیشرفت ورزش همگانی در آلمان و یونان را فراهم آورد. ...
فصل اول طرح تحقیق
مقدمه
بیان مسأله
ضرورت و اهمیت پژوهش
اهداف پژوهش
هدف کلی پژوهش
اهداف ویژه پژوهش
فرضیه های پژوهش
فرضیه اصلی پژوهش
فرضیه های فرعی پژوهش
پیش فرض های پژوهش
محدودیت های پژوهش
تعاریف نظری
تعاریف عملیاتی
فصل دوم ادبیات و پیشینه تحقیق
مقدمه
بخش اول : مبانی نظری پژوهش
- مفهوم تربیت بدنی
- تعریف ورزش
- ورزش
- تعاریف ورزش همگانی
- مفهوم جهانی ورزش
- مفهوم ورزش
- کیفیت زندگی
- حق به دنبال خوشحالی بودن
- انگیزه و گرایش مردم کشورهای مختلف جهان به ورزش همگانی
- فوائد شرکت در فعالیتهای ورزش همگانی
- تأثیر ورزش همگانی در تغییر رفتار
- طبقه بندی ورزش های همگانی
- گرایش به ورزش همگانی به عنوان فعالیتی برای اوقات فراغت
- تعادل در ورزش
- مفهوم فراغت
- توسعه تاریخی ورزش همگانی در کشورهای جهان
- فدراسیون ورزش های همگانی ایران و اهداف آن
- نگرش و چارچوب مفهومی آن
- تعریف نگرش
- گرایش به ورزش و فعالیت بدنی
- انگیزش و گرایش به مشارکت ورزشی
- بخش دوم : بررسی پیشینه پژوهش
o الف) بررسی پژوهش های انجام شده در داخل کشور
o ب) بررسی پژوهش های انجام شده در خارج کشور
فصل سوم : روش شناسی پژوهش
مقدمه
روش پژوهش
جامعه آماری
نمونه آماری و روش نمونه گیری
ابزار پژوهش
متغیرهای پژوهش
اعتبار و روایی ابزار پژوهش
شیوه جمع آوری داده ها
روش های آماری
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده های آماری
بخش اول : توصیف آماری متغیرهای تحقیق
الف) مشخصات فردی افراد تحت بررسی
ب) بررسی پاسخ به سؤالات انگیزه مردم به ورزش همگانی
ج) توزیع فراوانی سؤالات دو وجهی
د) مقایسه عوامل مؤثر در گرایش مردم به ورزش همگانی
بخش دوم : استنباط فرضیه های تحقیق
سایر یافته های پژوهش
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
مقدمه
خلاصه ی پژوهش
یافته های اصلی پژوهش
سایر یافته های پژوهش
بحث و تحلیل و نتیجه گیری
روش های گسترش ورزش همگانی
پیشنهادهای مبتنی بر یافته های پژوهش
پیشنهادات برای محققین دیگر
منابع و پیوست
فهرست جداول
فهرست نمودارها
فهرست شکل ها