پایان نامه علل اجتماعی و عاطفی گرایش جوانان به اعتیاد

پایان نامه علل اجتماعی و عاطفی گرایش جوانان به اعتیاد پایان نامه علل اجتماعی و عاطفی گرایش جوانان به اعتیاد

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 260 KB

تعداد صفحات : 92

بازدیدها : 229

برچسبها : دانلود پایان نامه اعتیاد گرایش جوانان

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی علل و عوامل اجتماعی و عاطفی در گرایش به اعتیاد در بین جوانان شهر مشهد

پایان نامه بررسی علل و عوامل اجتماعی و عاطفی در گرایش به اعتیاد در بین جوانان شهر مشهد در 92 صفحه ورد قابل ویرایش

مقدمه

اعتیاد عبارت است از حالتی که استعمال متوالی یا متناوب ماده مخدر در فرد ایجاد می کند. با استعمال مواد مخدر تحریک پذیری سلولهای عصبی در دستگاه عصبی افزایش می یابد، در نتیجه داروی بیشتری لازم است تا او را به حالت تعادل برگرداند.

اعتیاد همراه با بی دردی مزمن است که سبب افت تمامی فعالیتها می شود. افراد معتاد افرادی هستند، ناتوان، کم تجربه، لذت طلب و در اکثر این افراد شروع به اعتیاد برای برطرف کردن یک حالت روانی یا بیماری روانی است که شایعترین آن افسردگی می باشد که در همه گروههای سنی و اجتماعی دیده می شود.

اعتیاد خطر بزرگی برای ارزشهای اسلامی جامعه محسوب می شود. دروغ گفتن، دزدی کردن، خیانت و حتی پشت پا زدن به ناموس، همه از عوارض اعتیاد است به این دلیل باید روی برنامه های اخلاقی کار شود.

در زمینه فکری و فلسفه زندگی، معتادان بی اعتنابه زندگی، بدبین، منفی باف، بی هدف، بی بند و بار، بی هیجان و بی توجه به ارزشهای حاکم بر جامعه هستند. فرد معتاد در اولین تجربه ها حالتهایی پیدا می کند که تا به حال احساس نکرده و این حالت است که فرد را به طرف اعتیاد می کشاند.

با توجه به مواردی که ذکر شده مصرف بیش از حد مواد مخدر یکی از بزرگترین مشکلات قرن حاضر است، به طوری که تقریباً تمام کشورهای جهان سعی دارند برنامه هایی برای پیشگیری از اعتیاد و درمان معتادان به اجرا گذارند، ولی اغلب این برنامه ها کمتر مؤثر واقع می شود، چرا که سوداگران و سودجویان با صرف هزینه های گزاف، گاهی تا چند برابر بودجه دولتها برای طرح برنامه؛، بازار خود را رونق می بخشند. سوداگران مرگ از ناآگاهی و مشکلات گوناگون جوانان برای گسترش و رونق بازارهای خود سوء استفاده می کنند و به راههای مختلف قربانیان بیشتری را در دام مخوف خویش گرفتار می سازند.

بیان مسئله

مسائل زیادی است که باعث بروز اعتیاد می شود از جمله :

1- آیا عوامل اجتماعی همچون بیکاری در جامعه آزادی بیش از حد جوانان نقشی در بروز این پدیده دارد؟

2- آیا ناسازگاری با محیط زندگی اثری در بروز پدیده اعتیاد دارد یا نه؟

3- آیا عوامل عاطفی همچون کم توجهی در دوران کودکی و نوجوانی در درون خانواده و همسالان اثری در بروز پدیده اعتیاد دارد یا نه؟

4- آیا به همین سادگی که سیگار در اختیار جوانان قرار می گیرد می تواند اولین ماده ای باشد که زمینه گرایش آنها را به طرف اعتیاد فراهم سازد؟

5- آیا استفاده از مواد مخدر به عنوان وسیله ای برای رهایی از سختیهای زندگی اثری در معتاد شدن جواناندارد؟

اهمیت و ضرورت موضوع پژوهش

اعتیاد به مواد مخدر تقریبا پدیده نوظهوری است که از عمر آن شاید بیش از 150 سال نمی گذرد. البته مصرف ماده مخدر و حتی خوگری و نیز استعمال تفننی بدان، تاریخی طولانی دارد. لیکن از قرن نوزدهم به بعد است که به سبب تأثیر فراوان بر جنبه های متفاوت زندگی اجتماعی انسانها، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

تحقیقات تاریخی و مردم شناختی نشان داده است که استفاده از مواد مخدر در گذشته صرفاً به بزرگسالان محدودبود و نوجوانان و جوانان به آن روی نمی آوردند. مصرف مواد مخدر به طور پراکنده در مراسم اعتقادی و مذهبی منحصراً توسط گروههای خاصی در شرایط معینی صورت می گرفت. اما بعدها هنگامی که مرفین، هروئین و کوکائین به بازار آمد، مواردی از اعتیاد جوانان نیز مشاهده شد. در دهه 1960 تعداد معتادان به این پدیده آنقدر اندک بود که توجه اجتماعی را در مقایسه وسیع به خود جلب نمی کرد، اما در اوایل دهه 1970 استفاده از مواد مخدر ناگهان در میان جوانان و نوجوانان شایع شد و به صورت مسأله ای جهانی در آمد و ابعاد همه گیر آن به صورت یک موج از قاره ای به قاره دیگر گسترش یافت و در دنیای هیپیگری ماری جوانا[1] برای تفریح اشتراکی و گروهی شد و همراه با موسیقی و عشق به عنوان سه رکن اساسی فرهنگ هیپی ها متجلی گردید. [2]مشکل این آفت ویرانگر در دهه مذکور به چند کشور صنعتی ثروتمند جهان محدود می شد، اما اینک به یک معضل جهانی تبدیل شده و آثار تخریبی آن بیشتر متوجه کشورهای توسعه نیافته شده است که اهمیت و ضرورت موضوع پژوهش احساس می شود.

زنان

شیوع سوء مصرف مواد

شیوع سوء مصرف الکل در زمان پایین تر از مردان است، با این حال، میزان سوء مصرف به طور معنی داری از اوایل دهه 1980 تا 1990 افزایش یافته است (کلاسر و بلو، 1993). زنان نسبت به مردان حتی هنگامی که اندازه بدن یکسان در نظر گرفته شود، به طور چشمگیری از الکل تأثیر می پذیرند. زنان نسبت به مردان اختلافهایی از نظر مسمومیت حاد (یعنی زنان با مقادیر کمتر الکل مسموم می شوند) و عواقب طولانی مدت (یعنی زنان نسبت به سیروز آسیب پذیرتر هستند ) دارند. سوء مصرف کنندگان کوکائین و الکل زن نیز به نظ رمی رسد نسبت به اختلال افسردگی مستعدتر هستند. مصرف داروهای تجویزی معمولاً در میان زنان شایع تر از مردان است.

بررسی پژوهشهای انجام شده در داخل و خارج از کشور

اخبار رسیده از چین درباره قرارداد جدید که بوسیله وزاری مختار متحدین منتشر شد ظاهرا همان نویدهائی را در پهنه تجارت میدهد که در سال 1845، بدنبال پایین نخستین جنگ چین، در جلوی چشمان سوداگران برقص درآمده بود. با فرض این که تلگراف رسیده از پطرزبورگ صحت داشته باشد آیا کاملا مسلم است که افزایش تجارت با چین باید با چند برابر شدن مراکز تجاری انگلیس همراه باشد؟ آیا نتایج جنگ 58-1857 پربارتر از جنگ 42-1841 خواهد بود؟ یک چیز مسلم است که قرارداد 1843 بجای این که صادرات آمریکا و انگلستان را افزون سازد تنها وسیله ای شد تا بحران بازرگانی سال 1847 سریع تر و شدیدتر خودنمائی کند. بهمین روال با اعتلال رؤیای یک بازار بی کناره و وعده های نادرست قرارداد اخیر ممکن است زمینه ساز یک بحران دیگر در یک لحظه حساس ، یعنی در زمانی باشد که بعد از تزلزل عمومی اخیر، بازار جهانی بتدریج در حال جبران میباشد. علاوه بر نتایج منفی ، نخستین جنگ دوم تریاک نیز چنین اثری خواهد داشت، مگر این که فشار عمومی جهان متمدن، انگلستان را وادارد که کشت اجباری تریاک را در هند و ترویج مسلحانه آن را در چین متوقف سازد.

چینیان نمی توانند در آنِ واحد هم کالا بخرند و هم ماده مخدّر؛ در شرایط کنونی گسترش تجارت با چین به گسترش تجارت تریاک منجر شده است؛ رشد این ماده با بالیدگی تجارت قانونی منافات دارد.

در سال 1800 واردات تریاک به چین به 2000 صندوق (معادل با 12000 کیلوگرم) رسید. از قرن هیجدهم ستیز بین تجّار خارجی و گمرکات کشورها آغازیده بود. مبارزهشرکت هند شرقیوامپرتوری آسمانیاز آغاز نوزدهم پدیدار گردید؛ وضعی که کاملاً متمایز و استثنائی بود؛ در زمامی که امپراتور چین برای احتراز از خودکشی مردم خود در آن واحد واردات سم را بوسیله خارجیان و مصرف آن بوسیله بومیان را ممنوع نمودشرکت هند شرقیبیدرنگ کشت تریاک را در هند و قاچاق آن را به چین وارد نظام مالی خود کرد. در حالی کهامپراتور نیمه بربربر اساس اصل اخلاقی بمقاومت پرداخت دنیای متمدن بر اساس اصلی پولیPelf بمقابله دست زد. بدینسان یک امپراتوری عظیم، باجمعیت جهان، که از پگاه تاریخ بالیده شده است کوشید که با توسل بزور از نفوذ عمومی بیگانگان خود را برکنار دارد و منزوی گردد؛ با این توهم کهکمال آسمانیرا داراست.

سرانجام چنین امپراتوری میبایستی در جریان نبود و همآوردی از پای در میآمد که در یک سوی آن جهان کهن مسلح به انگیزش های اخلاقی قرار داشت و در دو سوی دیگر نمایندگان جامعه خیلی متمدن که برای کسب مزایای خرید ارزان و فروش گران پیکار میکرد.

فهرست مطالب پایان نامه دانلودی

فصل اول :

-مقدمه

-بیان مسئله

-اهمیت و ضرورت موضوع پژوهش

-اهداف پژوهش

-پرسش یا فرضیه های پژوهش

-تعاریف نظری و عملیاتی

-معرفی متغیرهای مستقل و وابسته

فصل دوم : بررسی پیشینه پژوهش

-تاریخچه اعتیاد

-بررسی نظریه ها و مفاهیم مربوط به موضوع پژوهش

-بررسی پژوهشهای انجام شده در داخل و خارج از کشور

-نقد و بررسی پژوهشهای انجام شده

فصل سوم : متودولوژی

-جامعه آماری

-نمونه آماری و روش نمونه گیری

-روش محاسبه حجم نمونه

فصل چهارم : یافته های پژوهش

-بررسی و توصیف و تحلیل داده ها

الف) توصیف داده ها با استفاده از جداول و داده ها

ب) تحلیل داده ها (تحلیل بر اساس داده های آماری)

ج) سایر یافته های پژوهش

فصل پنجم : نتیجه گیری

)تجزیه و تحلیل نتایج پژوهش به ترتیب ارائه داده ها

) محدودیتهای پژوهش

) پیشنهادات کاربردی از نتایج بدست آمده وپیشنهاد برای مراحل بعدی

فصل ششم : ضمائم ، منابع و مأخذ

ضمائم

منابع و مآخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید