دسته : جامعه شناسی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 24 KB
تعداد صفحات : 30
بازدیدها : 201
برچسبها : دانلود مقاله اشتغال زنان
مبلغ : 1500 تومان
خرید این فایلمقاله تحقیقاتی بررسی اشتغال زنان و مسائل مربوط به آن در 30 صفحه ورد قابل ویرایش
مقدمه:
موضوع اشتغال زنان و مخالفت مردان با کار آنها یکی از مهمترین مسایلی است که علی رغم اهمیت فوق العاده آن تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است، بدین ترتیب گر چه حضور فعال زنان در امور روزمره زندگی به ویژه در خانه داری و تربیت کودکان آشکار است، اما نقش حساس آنها در تولید و توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جامعه چندان که باید محسوس نبوده است. از سوی دیگر وجود این باور در میان برخی از مردان که نیازی به کار زنان نیست و جای زن در خانه است موجب شده که فرهنگ نان آوری مرد در کشورهای توسعه نیافته باقی بماند و فشار بیشتری را بر روی نان آور خانواده که همان مرد است، وارد کند.
جنگ جهانی اول را می توان نقطه آغازین توجه به زن و شایستگی او در به دست گرفتن مسئولیتها در تولید اقتصادی بویژه در عرصه کشاورزی دانست. در سال 1908 فدراسیون بین المللی ارتقاء اطلاعات خانه داری در سوئیس تشکیل شد و مؤسسات آن اعلان کردند که زنان حق دارند زندگی بهتر، آرامش وبرابری بیشتر داشته باشند و اولویت را دراین زمینه به آموزش زنان روستایی دادند که بیشتر بی سواد و پر مشغله بودند. گردهمایی گوناگون زنان روستایی در برخی از کشورها و برقراری تماس این گروه ها اولین هسته های تشکیلاتی زنان را پایه ریزی کرد واز این طریق جهان آگاهی یافت که هدف های مشترک و برقراری نزدیک می تواند چالشهای واقعی نیمی از جمعیت جهان را تبیین کند.
نخستین انجمن زنان کشورهای جهان بر اساس ارزشهای سنتی زندگی خانوادگی و مطرح کردن دیدگاهها، آرا و عقاید آنان در سطوح ملی و محلی و جهانی مورد توجه قرار گرفت. این انجمن در جهت نیل به ارتقای سطح زندگی زنان و خانواده آنها در سطح جهان از طریق برنامه های توسعه روستایی، آموزشی و دوره های تعلیماتی، اشاعه فرهنگ دوستی و تفاهم بین زنان سرتاسر جهان رهایی از فقر تشویق و پیشبرد آموزش و تحصیلات، جلوگیری از بیماری و حمایت از سلامت و بهداشت زنان روستایی در سطح بین المللی در زمینه های تغذیه، بهداشت، بازاریابی، طرحهای کوچک کسب و کار، کشاورزی، مسکن، محیط زیست و طرحهای آب آشامیدنی آغاز به کار کرد. اما فقط از سال 1975 در همایش مکزیکو و نیز درسال 1985 در همایش نایروبی دست اندرکاران فائو دریافتند که زنان روستایی درکشورهای در حال توسعه به عنوان تولید کننده، مباشر، مبتکر و مسئول عاری از هر گونه حق و حقوقی بوده و بدلیل دریافت نکردن دستمزد سهمی نیز در اقتصاد ملی ندارند...
ابعاد اشتغال زن و یا مادر از عواملی منش می گیرد که خود در هر جامعه و با توجه به ارزشهای حاکم بر آن، شبکه ای متمایز تشکیل می دهد. بررسیهایی که در جوامع صنعتی در این مورد صورت گرفته است، حکایت از تنوع عوامل و مخصوصاً پیدایی عوامل روانی و خواستی در برابر نیاز مادی می نماید.
یکی از انگیزه های زنان شوهردار برای قبول شغل که از همه شایع تر است، میل شخصی زنان به گریختن از محیط به اصطلاح خسته کننده و کسالت آور خانه است. زن جوانی که در طی روز از پسران و دختران خردسال نگهداری می کند، وقتی خستگی به او روی می آورد، به وضع به اصطلاح مطلوب شوهر یا خواهر شوهر نکرده خود رشک می برد و فکر می کند آنها چقدر خوشبختند که حرفه ای در خاج از خانه دارند و در عین حال از فراغتی که هر روز هنگام رفت و آمد به محل کار دارند، لذت می برند. برای مادری که از کثرت کار خسته شده مشکل نیست وضع کسان دیگر، مخصوصا آنها را به کار فکری اشتغال دارند به صورت رمانتیک و افسانه در نظر خود مجسم سازد. نزد خود می پندارد که تنها راه رهایی از این وضع قبول شغل در خارج از خانه است و فکر می کند چون درآمد او تهیه وسایل مراقبت از کودکان را میسر می سازد، از ای حیث زیانی متوجه آنان نخواهد شد.
بی شبهه تنوع عوامل، پیدایی عامل پیچیده روانی مخصوصا خواستی، در بین طبقات مختلف معنایی متمایز خواهد داشت. لیک چنین به نظر می رسد که بهبود وضع اقتصادی خانواده و پاسخ به نیازهای روزافزون آن، عامل اصلی گرایش زن به اشتغال است و از این عامل کلی که بگذریم دیگر عوامل با توجه به شرایط اجتماعی و شغلی، دگرگونیهای بنیادی می یابند...
مقدمه
فصل اول
اشتغال زنان
فصل دوم
ساختار سنی زنان شاغل
فصل سوم
بیکاری زنان و عوامل مؤثر بر آن
فصل چهارم
خانواده و اشغال زنان : تصویر واقعیت در کشورهای صنعتی
فصل پنجم
اشتغال زنان خانواده در ایران
خرید و دانلود آنی فایل