مقاله بررسی جامع سرطان

مقاله بررسی جامع سرطان مقاله بررسی جامع سرطان

دسته : -علوم پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 22 KB

تعداد صفحات : 33

بازدیدها : 313

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

مقاله بررسی جامع سرطان در 33 صفحه ورد قابل ویرایش

مقاله بررسی جامع سرطان در 33 صفحه ورد قابل ویرایش  

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                              صفحه

سرطان چیست؟..................................................................................................... 1

سرطان روده فراخ................................................................................................ 2

عوامل مؤثر در ایجاد سرطان روده فراخ............................................................. 3

پیشگیری از سرطان روده فراخ............................................................................ 5

تشخیص................................................................................................................. 9

سرطان دهان......................................................................................................... 12

علل سرطان دهان.................................................................................................. 13

تشخیص................................................................................................................. 15

درمان.................................................................................................................... 16

سرطان تخمدان..................................................................................................... 17

علل سرطان تخمدان.............................................................................................. 19

تشخیص سرطان تخمدان...................................................................................... 19

درمان سرطان تخمدان.......................................................................................... 22

سرطان ریه........................................................................................................... 23

علل سرطان ریه..................................................................................................... 24

تشخیص سرطان ریه............................................................................................. 28

درمان.................................................................................................................... 29

علائم هشدار دهنده سرطان.................................................................................. 30

منابع...................................................................................................................... 32

سرطان چیست؟

سرطان نوعی بیماری است كه در آن سلول‌هایی بصورت غیرطبیعی در بعضی از بافتها یا اعضای بدن خارج از روند طبیعی شروع به رشد و افزایش تعداد می‌كنند. در زمان حیات، سلولهای طبیعی بدن طی یك فرایند كنترل شده بازسازی و تكثیر می‌شوند. این امر باعث رشد طبیعی بدن و ترمیم بافت‌های صدمه‌دیده و زخمها می‌شود. وقتی كه سلول‌ها خارج از چهارچوب طبیعی رشد كنند توده‌ای از سلولها را بوجود می‌آورند كه به آن تومور می‌گویند. بعضی از تومورها فقط در محدوده خود رشد كرده و بزرگ می‌شوند كه به آنها تومورهای خوش‌خیم می‌گویند. بعضی از تومورها نه تنها در محل ایجاد شده رشد می‌كنند بلكه توانایی تهاجم و تخریب بافتها و اعضای اطراف را داشته و می‌توانند به نقاط دوردست بدن گسترش پیدا كنند. این تومورها را تومورهای بدخیم یا سرطان می‌گویند. گسترش به نقاط مختلف بدن وقتی اتفاق می‌افتد كه سلول‌های بدخیم از محل اولیه خود كنده شده و از طریق جریان خون یا سیستم لنفاوی بدن منتقل گشته و در نقاط جدید تومور جدیدی را ایجاد كنند. به این تومورهای تازه ایجاد شده، متازستازی می‌گویند.

روده فراخ چیست؟‌

گوارش غذا در حیوانات و انسان با وجود یك لوله توخالی عضلانی كه از دهان تا مقعد دارد، امكان‌پذیر می‌شود. در طول این مسیر، ابتدا غذاها با یكدیگر مخلوط شده، آنگاه موادغذایی لازم جذب و در انتها موادی كه اضافه می‌ماند از بدن خارج می‌شود. قسمت‌های مختلف این دستگاه كه از دهان آغاز می‌شود، به ترتیب شامل مری (در قفسه سینه قرار گرفته و غذا را از دهان به معده هدایت می‌كند)، معده كه غذا پس ار ورود به آن و مخلوط شده با شیرة معده وارد روده باریك می‌شود، روده باریك كه ادامه هضم در آن با اضافه شدن آنزیمهای گوارشی صورت می‌پذیرد و در این محل تقریباً تمامی مواد ضروری بدن جذب می‌شود و روده فراخ كه باقیمانده عملیات هضم و جذب در روده باریك به صورت یك مایع وارد آن می‌شود. در روده فراخ آب این مایع جذب شده، به طوری كه در انتهای روده فراخ این مواد به صورت مدفوع معمولی در می‌آید.

قسمت انتهایی روده فراخ یا مقعد، یك مكانیسم دریچه عضلانی دارد كه به ما اجازه می‌دهد تا كنترل دفع مدفوع را در اختیار داشته باشیم. جداره روده فراخ از بافتهای مختلف تشكیل شده است. به طور كلی جداره روده فراخ ساختمان عضلانی دارد ولی بافت‌های چربی و لنفاوی هم در آن موجود می‌باشد. لایه پوشاننده داخلی آن از سلول‌های خاصی ساخته شده است كه مسئول جذب مایعات وتولید مخاط می‌باشند. مخاط باعث لغزنده شدن میسر و تسهیل صورت ملتهب حركت مدفوع می‌شود. در شدن روده، تولید مخاط افزایش می‌یابد. خروج مقادیر زیاد ترشحات مخاطی ممكن است علامت یك بیماری مهم روده فراخ باشد.

سرطان روده فراخ

سرطان روده فراخ تمامی خصوصیات كلی سرطانها را دارا می‌باشد. تومور معمولاً از سلولهایی كه بخش داخلی روده را می‌پوشانند (اپتیلیوم)، منشاُ می‌گیرد ولی در موارد نادر، ممكن است تومورهای بدخیم از بافتهای دیگر هم سرچشمه گرفته، كه در این صورت نمای تومورهای بافت عضلانی یا لنفوئیدی و یا سایر بافتها را به خود می‌گیرند. حتی سرطانهای سلولهای پوششی هم ممكن است شكلهای مختلفی را از خود نشان دهد.

عوامل مؤثر در ایجاد سرطان روده فراخ

سرطان‌های روده فراخ در سنین زیر 50 سال نادر است، مگر اینكه به علت صدمه و یا وجود بیماری‌های دیگر فرد مستعد ابتلا به این بیماری می‌باشد. بیماری‌های روده‌ای كه باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده فراخ می‌شوند، عبارتند از:

كولیت اولسرو: بیماری است كه در آن روده ملتهب شده و نقاط زخمی در آن ایجاد می‌شود. علایم بیماری به صورت اسهال واضح و طولانی همراه با دفع خون و مخاط می‌باشد. در صورتی كه بیماری به طول بینجامد، (معمولاً بیش از 10 سال) منجر به بروز سرطان خواهد شد.

پولیپوز فامیلی: بیماری نادری است كه در تعداد زیادی از افراد یك خانواده ممكن است دیده شود و در اوایل زندگی (دهه‌های اول و دوم) خود را به صورت تومورهای خوش‌‌خیم متعدد (پولیپ) در روده نشان می‌دهد. تمامی بیماران مبتلا به این نوع بیماری، به سرطان روده فراخ مبتلا خواهند شد مگر اینكه روده بیماررا با جراحی خارج كنند. (این بیماران از سنین بلوغ به بعد باید تحت نظر پزشك مورد آزمونهای لازم قرار گیرند.)

        · سابقه سرطان روده فراخ

        · پولیپ‌های خوش‌خیم، مگر آنكه برداشته شوند.

        · سابقه فامیلی

افرادی كه در معرض افزایش خطر ابتلاء هستند، باید مطابق آنچه كه گفته خواهد شد تحت مراقبت و پیگیری قرار گیرند. تمامی افراد بالای 50 سال در معرض ابتلا به سرطان روده فراخ بوده و باید برای جلوگیری از ابتلا به بیماری و یا كشف زودرس بیماری در مراحلی كه براحتی قابل درمان است، اقدامات لازم را به عمل آورند. گرچه هنوز علت سرطان روده فراخ را بدرستی نمی‌دانیم ولی در حال حاضر دو نظر كلی در ارتباط با جلوگیری از ابتلا به بیماری وجود دارد:

تشخیص:

علایمی كه در بیمار تظاهر می‌كند، در تمام انواع سرطان ریه مشابه می‌باشند. چون تومور (تودة سرطانی) مثل یك جسم خارجی در مسیر راه‌های هوایی است، سرفه‌های مكرر برای خارج كردن آن ایجاد می‌شود. این سرفه‌های مزمن ممكن است باعث صدمه تومور و پیدا شده خون در خلط شود. از طرف دیگر، غدد ؟؟؟؟؟ مخاط نیز به دلیل تحریك ناشی از دود سیگار، باعث ترشح مقادیر بیشتر مخاط می‌شوند كه باید با سرفه دفع شوند.

در مراحل پیشرفته‌تر، ممكن است تومور یك راه هوایی را به طور كامل مسدود سازد و باعث ایجاد عفونت در پشت محل انسداد شود. معمولاً بیماران مبتلا به سرطان ریه از علایمی مثل افزایش سرفه، تب، و گاه درد قفسه سینه شكایت می‌كنند. چون انسداد مانع تخلیه موثر ترشحات ریه شده بنابراین عفونت در پشت محل انسداد ایجاد می‌شود. حتی در صورتی كه عفونت با مصرف آنتی‌بیوتیك كنترل شود علایم آن باقی می‌ماند.

روشهای مختلفی برای تشخیص و بررسی سرطان ریه وجود دارد از جمله:

جمع‌‌آوری خلط و آزمایش میكروسكوپی آن ممكن است سلولهای بدخیمی را كه از تومور جدا شده‌اند، نشان دهد.

بررسی برونكوسكوپیك راههای هوایی: در این بررسی، پزشك لوله‌ای را از طریق دهان یا بینی به داخل راه‌های هوایی ریه می‌فرستند. تومور از طریق برونكوسكوپ برداشته شده و برای آزمایش زیر میكروسكوپ ارسال می‌شود.

بیوپسی سوزنی (نمونه برداری با استفاده از سوزن): وقتی كه تومور در منطقه‌ای است كه در دسترس برونكوسكوپ نمی‌باشد تشخیص داده نشده است، بابی‌حسی موضعی، سوزن نازكی از طریق جداره قفسه صدری مستقیماً یا با راهنمایی اشعه X  به سمت تومور رانده می‌شود. تكه كوچكی از بافت برداشته شده و برای مطالعه میكروسكوپی ارسال می‌شود.

    · مدیا ستینوسكوپی: اطلاعات بیشتر در مورد تومور با ایجاد یك شكاف كوچك درست بالای استخوان جناق و عبوردادن یك لوله از آن به سمت پایین برای مشاهده غدد لنفاوی نزدیك ریه به دست می‌آید. این عمل مدیاستینوسكوپی خوانده می‌شود.

اگر نكته غیر طبیعی مشاهده شود، بیوپسی (نمونه‌برداری) انجام خواهد گرفت.

سی‌تی‌اسكن:

این روش به پزشك برای تشخیص وجود گسترش هر نوع سرطان در ریه كمك می‌كند. اگر با تمامی راه‌های ذكر شده، نتوان به تشخیص مناسبی رسید، نمونه‌برداری با عمل جراحی انجام خواهد شد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید