مقاله آشنایی با بانك جهانی

مقاله آشنایی با بانك جهانی مقاله آشنایی با بانك جهانی

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 23 KB

تعداد صفحات : 16

بازدیدها : 191

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2500 تومان

خرید این فایل

مقاله آشنایی با بانك جهانی در 16 صفحه ورد قابل ویرایش

مقاله آشنایی با بانك جهانی در 16 صفحه ورد قابل ویرایش 

آشنایی با بانك جهانی[1]

معرفی نهادهای بین المللی اقتصادی – بازرگانی

اشاره :

       نهادهای مالی بین المللی نقش تعیین كننده ای در تأمین نیازهای مالی كشور های عضو برای پیشبرد برنامه های توسعه ای و بازسازی اقتصادی آنها دارد .

دسترسی به منابع مالی ارزان قیمت بین المللی برای تامین مالی پروژه های اقتصادی یكی از مزیت های اساسی در تامین مالی سرمایه به ویژه برای كشورهای در حال توسعه و كشورهای درگیر با بحران های مالی محسوب می شود . از این رو نوعی رقابت بین المللی برای دستیابی به این منابع همواره وجود دارد .و در همین حال برخی قدرت های بزرگ در تصمیم گیری نسبت به اعطای تسهیلات اعتباری در این گونه نهادها اثر گذار می باشند . انها با ارایه تحلیل های خاص در قبال اوضاع سیاسی – اقتصادی كشور های متقاضی وام می توانند در پرداخت یا عدم پرداخت اعتبارات نقش تعیین كننده ای ایفا كنند . با این وجود كشورهایی كه با كمبود منافع سرمایه و سرمایه گذاری روبه رو می باشند ، همواره می بایست در تلاش برای دریافت اعتبارت ارزان قیمت باشند .

اعطای وام «پیروزی » بانك جهانی است !

       موافقت بانك جهانی با پرداخت دو فقره وام به ایران به نوعی پیروزی برای ایران و شكست برای آمریكا معنی شده است . می توانیم به همین تحلیل ها دل خوش كنیم و كاری نداشته باشیم كه اصولاً چرا وام می گیریم . چرا از بانك جهانی وام می‌گیریم و چرا این قضیه می تواند آن قدر اهمیت كسب كند كه آن را به مثابه پیروزی در یك مبارزه مر هوم قلمداد كنیم !

اگر اهمیت اعطای وام به ایران به این خاطر است كه پرداخت آن مخالف میل باطنی آمریكا بوده است . مجدد یك موفقیت خود  را به كشوری در آن سوی دیگر دنیا چسبانده ایم كه ظاهراً در حال نبرد با ماست . فراموش می كنیم كه متصل كردن این موضوع به آمریكا ، كشاندن یك مو ضوع اقتصادی به ورطه سیاست است . سیاستی كه خسرانهای بسیار در قلمروهای اقتصادی به ما تحمیل كرده است .

       بانك جهانی به ما وام می دهد به همین دلیل ساده كه دیگر می تواند ایران را درجامعه بین المللی نادیده بگیرد . این آن نكته ای ایت كه باید اشتیاق ما را بر انگیزد . شادمانی ما از این كه دیگر به اهداف غیر منطقی خودشان دست نیافته و نتوانسته اند جلوی پرداخت این وام ها را بگیرند ، نه سودی در عرصه داخلی و نه در قلمرو
بین المللی برای ما دارد . بی جهت دلتنگ نشویم و دیگران را دلتنگ نكنیم . وام مان را بگیریم و سرفرازانه جلو برویم تا همه دنیا به این باور برسند كه می تواند به كشورمان اعتقاد كند وراه های تفاهم و وهمكاری را كسترده كند .

بهتر است به اظهارات رئیس بانك جهانی پس ارتباطی تصویب پرداخت دو فقره وام به ایران توجه كنیم كه گفته است “هدف از موافقت پرداخت وام به ایران حمایت از اصلاحات پرزیدنت خاتمی بوده است ”. “او افزوده است كه” برنامه های آتی پرداخت وام به ایران پس از س بررسی نتایج برنامه های اصلاحات اقتصادی در طی 6 یا 9 ماه آینده تنظیم خواهد شد .”

1-   منظور كشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا ست .

ارزیابی بانك جهانی از محیط كسب و كار در ایران[2]

       این بررسی ها نشان می دهد كه مقرارت سهل و آسان به ویژه در كشورهای در حال توسعه موجب ارتقای بهره وری است . در همین بررسی ها ، وجود همبستگی قوی بین سهولت آغاز و ادراه یك فعالیت اقتصادی جدید از یك طرف ووجود یك نظام قانونی مستحكم و منسجم از سوی دیگر به اثبات رسیده است . این گزارش به این نتیجه رسیده است كه مقرارت سخت و دشوار ، رشد اقتصادی را كند می كند . یك بخش خصوصی پروژه تحرك كه در آن بنگاه ها به سرمایه گذاری می پردازند ، شغل ایجاد می كنند و بهره وری را ایفا میب خشد ، موجب افزایش رشد و گسترش فرصت ها برای فقرا است . دولت ها در اطراف جهان ، برای ایجاد چنین بخش خصوصی ، اصلاحات گسترده ای را به اجرا در آورده اند كه از آن جمله اند ، برنامه های تثبیت اقتصاد كلان ، آزاد سازی قیمت ها ، خصوصی سازی و كاهش موانع تجاری . با وجود این دو بسیاری از كشورها ، فعالیت های كار آفرینی هم چنان محدود فقر فراوان و رشد راكد باقی مانده است . در كشورهای دیگر نیز اصلاحات كلان مرسوم را به كناری نهاده و عملكرد خوبی هو داشته اند . اما چگونه؟ گرچه سیاست های كلان بدون تردید از اهمیت برخوردارند ، اجماع روز افزونی به وجود آمده است .

       رتبه دهی و نمره دادن شفاف به شاخص های اقتصادی  و اجتماعی ، میل و آرزوی ایجاد تغییر را تشدید كرده است . یكی از شواهد و نمونه های بارز این موضوع تأثیر شاخص توسعه انسانی است كه كشورهای را نا چار كرد تا در استراتژی توسعه خود بر روی بهداشت و آموزش تاكید بیشتری بكنند .

       تشریفات قانونی كه به طور رسمی لازم است تا یك كار آفرین كلیه مجوزهای لازم را به دست آورد و خود را نزد كلیه مراجع ضروری به ثبت برساند تا بتواند به طور قانونی فعالیت خود را شروع كند ، بسیار مهم است مدت زمان لازم برای این تشریفات هم از اهمیت بالایی برخوردار است . در سال 2002 در كشور پاكستان كلیه ادرات مالیاتی كشور  را به صورت الكترونیكی به هم متصل و تشریفات ثبت شركت های را تحمیع كردند كه در نتیجه این كار مدت زمان لازم برای شروع یك كسب و كار از 53 روز به 22 روز تقلیل پیدا كرد .

 


خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید