دسته : -علوم انسانی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 65 KB
تعداد صفحات : 10
بازدیدها : 239
برچسبها : مهاجرت نخبگان فرار مغزها
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی و روش تحقیق با عنوان عوامل موثر بر مهاجرت نخبگان در 10 سال گذشته
متغیر مستقل در این موضوع عوامل موثر است که درباره این عوامل بحث خواهد شد.
متغیر وابسته: مهاجرت نخبگان
متغیر کنترل: 10 سال گذشته
متغیرهای تعدیل کننده: جنس: سن، مدرک تحصیلی
مقدمه:
باروری، مرگ و میر و مهاجرت از مهم ترین موضوع های جمعیتی هستند که نقش تعیین کننده ای در میزان رشد و ساخت سنی و جنسی ژئوپلیتیک انسانی هر جامعه دارند. در این راستا، پدیده مهاجرت یکی از عوامل اساسی تغییرات در شاخص ها و اولویت های ژئوپلیتیکی جمعیت بوده و در مطالعه های جمعیتی نقش اساسی را ایفا می کند، تاریخ جمعیت جوامع گویای تحرک و جابجایی انسانها از محلی به محل دیگر است که این مسأله از اولین روزهای زندگی بشر در کره خاکی وجود داشته است.
مهاجرت یعنی فرایند رفتن از جایی به جای دیگر برای زندگی کردن و نخبگان یعنی اشخاص و گروه هایی که در نتیجه قدرتی که به دست می آورند تاثیر به جای می گذارند که یا به وسیله تصمیماتی که اتخاذ می نمایند یا به وسیله ایده ها، احساسات و هیجاناتی که به وجود می آورند در کنش تاریخی جامعه ای موثر واقع می شوند.
پدیده مهاجرت یا کوچیدن برای اقامت از شهر یا کشوری به شهر یا کشور دیگر یکی از عوامل اساسی تغییرات در شاخص های جمعیت بوده است.
یکی از انواع مهاجرت، کوچیدن افراد نخبه، ممتاز و برگزیده از کشور خود به کشور دیگر است.
عواملی که تاثیر گذار بر این مهاجرت هستند فضای سیاسی و فرهنگی مسائل اقتصادی و مالی، نبود مدیریت صحیح در کشور، کمبود امکانات لازم برای فعالیت های سیاسی، فرهنگی و علمی، شرکت ندادن نخبگان در کنفرانسهای بین المللی، علمی و تحقیقاتی در سایر کشورها.
البته نمی توان از نظر دور داشت که مهاجرت یکی از خصوصیات ذاتی انسان است. در تحلیلی به رساله فرار مغزها، اداره کل امور فرهنگی ایران خارج از کشور آمده در پژوهشی که در مورد 61 کشور کمتر توسعه یافته انجام شده بیشترین نرخ مهاجرت مربوط به افراد با تحصیلات عالی بوده است.
نتیجه گیری
با تجزیه و تحلیل کامل این مسأله در می یابیم فضای بسته سیاسی و فرهنگی، مسائل اقتصادی و مالی، نبود مدیریت صحیح در کشور نبود امکانات لازم برای فعالیت های سیاسی، فرهنگی مسائل اقتصادی و مالی، نبود مدیریت صحیح در کشور نبود امکانات لازم برای فعالیت های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و علمی، شرکت ندادن نخبگان در کنفرانسهای بین المللی، علمی و تحقیقاتی در سایر کشورها همگی به طور موثری در فرار نخبگان نقش دارند. ...
خرید و دانلود آنی فایل