تحقیق تاثیر شرایط مختلف بر یادگیری

تحقیق تاثیر شرایط مختلف بر یادگیری تحقیق تاثیر شرایط مختلف بر یادگیری

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 21 KB

تعداد صفحات : 47

بازدیدها : 180

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

تحقیق تاثیر شرایط مختلف بر یادگیری

تحقیق تاثیر شرایط مختلف بر یادگیری

مقدمه

انسان هایی كه ما می شناسیم و با آنها در ارتباطیم، بر اثر یادگیری به آنچه كه هستند رسیده اند. آنان عادت های زندگیشان را آموخته اند، و این عادت ها و همین طور خزانه معلومات، مهارت ها و شایستگی های انسانیشان كه آنان را افراد متمایزی می سازد، می‌توانند با یادگیری تغییر یابند.

بزرگسالان افرادی بسیار قابل انطباق هستند و به شایستگی عمل می كنند. اینكه چگونه توانسته اند از نقطه شروع كودكی فوق العاده متكی به دیگران و نسبتاً بی كفایت بوده اند تا به این نقطه پیش بروند، پرسشی حائز اهمیت و قابل تعمق است. به طور حتم، بخشی از پاسخ به این پرسش در ساختار وراثتی و درك فرایند تحول (رشد) در جریان نشو و نما نهفته است. بخش دیگر كه به مجموعه شرایط متفاوت در زندگی فرد مربوط می‌شود، همانا یادگیری است. به طور كلی مشخص شده است كه مهارت های انسانی، ارج نهادن ها و استدلال ها با گوناگونی فراوانشان، همین طور امیدها، آرزوها، نگرش ها و ارزش های انسانی از لحاظ تحول تا حد زیادی به رویدادهایی وابسته اند كه یادگیری نامیده می شود.

اگر شخص بخواهد می تواند در همین نقطه به تفكر خود در مورد یادگیری پایان دهد و خود را این گونه قانع سازد كه تحول انسان با تمام تجلیاتش به دو عامل رشد و یادگیری و كنش متقابل بین آنها وابسته است. شخص می تواند در مورد كودك بگوید «او خواهد آموخت» درست همان گونه كه می گوید «او بزرگ خواهد شد و این چیزها را پشت سر خواهد گذاشت» و انكار چنین بیاناتی بس دشوار است. اما برابر ساختن یادگیری و رشد و نمو به عنوان رویدادهای طبیعی به منزله نادیده گرفتن مهمترین تفاوت بین آن دو است. عواملی كه بر رشد و نمو اثر می گذارند به مقدار زیاد جنبه ارثی دارند؛ اما، عواملی كه بر یادگیری تأثیر می كنند، اساساً با رویدادهایی كه در محیط زیست فرد وجود دارند، معین می شوند. وقتی خمیر مایه ارثی فرد هنگام بستن نطفه تعیین شد، تغییر در رشد او به آسانی میسر نیست، مگر با تدابیر بسیار استثنایی، اما اعضای جامعه انسان كه خود مسؤل مراقبت از شخص در حال تحول است، بر رویدادهایی كه یادگیری را تحت تأثیر قرار می دهند كنترل زیاد دارد. همان طور كه به ما گفته اند «تجربه بزرگترین معلم است». این بدان معنی است كه رویدادهایی را كه فرد در حال تحول، تجربه می كند- چه در منزل، چه در محیط جغرافیایی و مدرسه، یا در محیط های اجتماعی گوناگون دیگر- یادگیری او را مشخص می سازند، و بنابراین تا حد زیادی نشان می دهند كه او چگونه فردی خواهد شد.

...

برخی پدیده های مربوط به یادگیری

اینكه مردم چگونه و تحت چه شرایطی یاد می گیرند، پرسشی است كه به توسط چندین نسل از روانشناسان یادگیری مورد پژوهش بوده است. یادگیری بدون شك تا حدی به سبب سنت فلسفی اش كه تأكید زیادی بر تجربه به عنوان تعیین كننده دانش انسان داشته، یك مسئله مورد علاقه نویسندگان و پژوهشگران آمریكایی بوده است. بنابراین، ارزش آن را دارد كه مقداری از وقت خود را برای توصیف این رویدادها كه برای محققان یادگیری شناخته شده اند، صرف كنیم؛ این پدیده ها زمینه اندیشه درباره یادگیری را تشكیل می دهند. آنها راه را به سوی تعیین تأثیراتی كه نظریه جاری یادگیری را شكل داده اند هدایت خواهد كرد، و این امر بدون شك بر جریان های آتی نیز اثر می‌گذارد.

پژوهش درباره یادگیری، مدل ها یا الگوهای نمونه متعددی را ایجاد كرده است كه غالباً نویسندگان این رشته بدان ها مراجعه می كند. این الگوها شرطی سازی، یادگیری از راه كوشش و خطا، بینش و «قانون اثر» را در بین موارد دیگر شامل می شوند. این پدیده‌های آشنا برای عموم غالباً برای بیان شباهت ها با مغایرت های اساسی میان موقعیت هایی كه در آنها یادگیری اتفاق می افتد به كار می روند.

تداعی

شاید یكی از با سابقه ترین اندیشه ها درباره یادگیری، آن چیزی باشد كه به طور بنیادی بر تداعی رویدادهای ذهنی مبتنی است. یادگیری زمانی رخ می دهد كه مثلاً همزمانی یا تطابق آوای یك ملودی و خواننده آن به نحوی با هم پیوند می یابند كه ملودی موجب می شود خواننده را «به خاطر» بیاوریم. یادگیری موقعی صورت می گیرد كه از طریق جفت سازی عمدی رویدادها در آموزش، به پیوندی بین مثلاً «هفته» و «هفت روز» می‌رسیم.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید