تحقیق مفهوم واقعی تغییر جنسیت و عواقب آن

تحقیق مفهوم واقعی تغییر جنسیت و عواقب آن تحقیق مفهوم واقعی تغییر جنسیت و عواقب آن

دسته : پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 29 KB

تعداد صفحات : 48

بازدیدها : 218

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

تحقیق مفهوم واقعی تغییر جنسیت و عواقب آن

تحقیق مفهوم واقعی تغییر جنسیت و عواقب آن

بخشهایی از متن:

پیشینه تاریخی

پیشینه تجربی

80 درصد بیماران از نتیجه اعمال جنسی راضی هستند، نارضایتی از اعمال جراحی به شدت اختلالات روانی پیش از عمل بستگی دارد. خودكشی به میزان 2% گزارش شده است (امینكاوه، كامران -1383)

پیشینه نظری

درمان هورمونی: در بسیاری از بیماران، استفاده از داروهای هورمونی جایگزین خوبی در عمل جراحی برای رسیدن به لذت جنسی[1] است (جهانفر، شایسته).

تعریف عملیاتی :

عمل جراحی :

 اعمال جراحی تغییر جنسیت موثر و غیرقابل بازگشت میباشد. بیماران باید 3 تا 12 ماه پیش از اعمال جراحی، با پوشیدن لباسهای جنس مخالف و دریافت درمانهای هورمونی آمادگی لازم كسب كنند (جهانفر،شایسته،مولایینژاد،میترا -1380).

در این تحقیق محقق كسانی كه حدود 10 تا 11 ماه پیش مورد عمل جراحی قرار گرفته‌اند را مورد آزمایش قرار داده است كه اغلب آنها گرایش به مونث شدن داشته‌اند.

تعریف هویت جنسی :

وضعیتی روانی است كه با احساس فرد در مورد زن یا مرد بودن مشخص میشود. به عبارت دیگر مفهومی است كه شخص از خود به عنوان مرد یا زن بودن دارد (شیرمحمدی،رضا- 1382).

تعریف نقش جنسی:

الگوی رفتاری فرد كه انعكاس از احساس شخصی فرد در مورد هویت جنسی‌اش میباشد. به عبارت دیگر نقشی است كه فرد بر حسب ویژگیهای جنسی در اجتماع ایفا میكند (جهانفر، شایسته،مولایینژاد،میترا-1380).

تعریف ترانسكسوآلیسم[2] :

این افراد در دوران پس از بلوغ از جنسیت خود ناراضی بوده و مایلند صفات جنسی مخالف را كسب كنند. بیشتر این افراد در كودكی دچار اختلالات هویت جنسی بوده‌اند. پوشش لباس جنس مخالف و ابتلاء به مشكلات روانی در این افراد شایع بوده و در معرض خودكشی‌اند. ممكن است تعدادی از آنها به عضو تناسلی‌شان آسیب وارد كنند تا جراح را مجبور به عمل تغییر جنسیت كنند (جهانفر،شایسته،مولایینژاد،میترا- 1380).

تعریف بهداشت روانی :

بهداشت روانی[3]، روانپزشكی پیشگر[4]، بهداشت روانی اجتماعی و یا روانپزشكی اجتماعی به كلیه روشهای تدابیری اطلاق میشود كه، برای جلوگیری از ابتلاء و درمان بیماریهای روانی و توانبخشی بیماران روانی موجود به كار میرود و از آن استفاده میكنند (میلانیفر، بهروز -1374).

فرهنگ بزرگ روانشناسی لاروس، بهداشت روانی را چنین تعریف میكند : « استعداد روان برای هماهنگ، خوشایند و موثر كاركردن، انعطافپذیر بودن برای موقعیتهای دشوار و بازیابی تعادل خود وتوانایی داشتن به كار میرود (گنجی، حمزه -1376).

سازمان جهانی بهداشت روانی را چنین تعریف میكند: بهداشت روانی در درون مفهوم كلی بهداشت جای میگیرد و بهداشت یعنی توانایی كامل برای ایفای نقشهای اجتماعی، روانی و جسمی. بهداشت، تنها نبود بیماری یا عقب ماندگی نیست (گنجی، حمزه -1376).

مشكل تعریف بهداشت روانی از آنجا سرچشمه میگیرد كه هنوز تعریف صحیح و قابل قبولی برای بهنجاری[5] نداریم، البته تعاریف و نقطه نظرهای زیادی با توجه به شرایط و موقعیتهای اجتماعی،سنی،قدیمی و فرهنگ برای بهنجاری شده است (میلانیفر،بهروز -1374)

روانپزشكان فردی را از نظر روانی سالم میدانند كه تعادلی بین رفتارها و كنترل او در مواجه با مشكلات اجتماعی وجود داشته باشد (میلانیفر،بهروز-1374)

 


1) Kismaphilia

1) Tran Sexualism

2) Perventive psychiatry

3) Mental Heath

1) Normality

....

اختلال هویت جنسی نوجوانان و بزرگسالان

علائم و نشانه ها در نوجوانان و بزرگسالان شبیه به هم است. نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به این اختلال میل دارند كه متعلق به جنس مقابل باشند و این میل خود را به ابراز میكنند. این افراد مكرراً سعی میكنند كه به عنوان عضو جنسی مقابل پذیرفته شوند و آرزو میكنند كه مثل فردی متعلق به جنس مقابل رفتار كنند و دیگران هم مثل جنس مقابل با آنها رفتار كنند. بعلاوه آنها تمایل دارند خصوصیات جنسی جنس مقابل را كسب كنند و ممكن است معتقد باشند با جنسیت عوضی به دنیا آمده اند و عبارات شخصی از این قبیل بیان میكنند: «من احساس میكنم زنی هستم كه در جسم مردانه به دام افتاده ام » یا بر عكس این جمله را میگویند (آزاد،حسین-1380).

نوجوانان و بزرگسالان اغلب برای تغییر جسمانی خود درخواست اقدامات طبی و اعمال جراحی دارند. هر چند اصطلاح نارضایتی جنسی [1] در (DSM.TV.TR ) به كار نرفته، بسیاری از روانشناسان بالینی این اصطلاح را مفید دانسته اند و احتمالا همچنان از آن استفاده میكنند بعلاوه نارضایتی جنسی در دهمین تجدید نظر طبقه بندی آماری و بینالمللی بیماریها و مشكلات بهداشتی وابسته «ICD-10» منظور شده است. خود این افراد نیز در اشاره به خود از این اصطلاح استفاده میكنند. این افراد اشتغال ذهنی مداوم با خلاصی از خصوصیات جنسی ثانویه و اولیه و كسب خصوصیات جنسی جنس مقابل دارند و همیشه تمایل دارند همچون عضوی از جنس مقابل زندگی كنند و لباس بپوشند.


1) Transsexualism

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید