دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 411 KB
تعداد صفحات : 114
بازدیدها : 298
برچسبها : آموزش کنترل خشم تاب آوری کیفیت زندگی رفتار ناسازگارانه
مبلغ : 17000 تومان
خرید این فایلاهداف تحقیق
هدف کلی
- تعیین میزان تأثیر آموزش کنترل خشم بر میزان تاب آوری، کیفیت زندگی و کاهش رفتار ناسازگارانه دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین
اهداف جزئی
1. تعیین میزان تأثیر آموزش کنترل خشم بر میزان تاب آوری دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین
2. تعیین میزان تأثیر آموزش کنترل خشم بر میزان کیفیت زندگی دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین
3. تعیین میزان تأثیر آموزش کنترل خشم بر کاهش رفتار ناسازگارانه دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین
فرضیه های تحقیق
فرضیه اصلی
-آموزش کنترل خشم بر میزان تاب آوری ،کیفیت زندگی و کاهش رفتار ناسازگارانه دانش آموزان پسر و دختر مقطع متوسطه قصرشیرین تأثیر دارد
فرضیات فرعی
1. آموزش کنترل خشم بر میزان تاب آوری دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین تأثیر دارد.
2. آموزش کنترل خشم بر میزان کیفیت زندگی دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین تأثیر دارد
3. آموزش کنترل خشم بر کاهش رفتار ناسازگارانه دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین تأثیر دارد
بخشهایی از متن:
چکیده
بیش از یک سوم جمعیت کشور ایران را نوجوانان زیر 18 سال تشکیل می دهند و شیوع خشم در این سنین بالا است. از آنجا که کودکان و نوجوانان آینده سازان کشور هستند و خشم و پرخاشگری می تواند اثرات زیان آوری بر سلامت جسم و روان آنان داشته باشد، این پژوهش با هدف تعیین میزان تأثیر بررسی آموزش کنترل خشم بر میزان تاب آوری؛ کیفیت زندگی و کاهش رفتار ناسازگارانه دانش آموزان مقطع متوسطه انجام گرفته است. مطالعه به روش شبه تجربی انجام شد. جامعه آماری پژوهش، شامل تمامی دانش آموزان پایه اول مقطع متوسطه در سال 1396 بودند. به روش نمونه گیری خوشه ای جند مرحله ای، تعداد60 نفر به شیوه دردسترسبه عنوان نمونه انتخاب شدند(30 نفر آزمایش و 30 نفر کنترل). برای گردآوری داده ها از 3 پرسشنامه استاندارد تاب آوری و پرسشنامه کیفیت زندگی و پرسشنامه رفتار ناسازگارانه استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل آزمون کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفت. یافتهها نشان داد بین گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون، تفاوت معنی دار وجود دارد (p=0.001). همچنین بین گروه ها از لحاظ خرده مقیاس های تاب آوری، کیفیت زندگی و کاهش رفتار ناسازگارانه تفاوت معنی دار یافت شد (p<0/05). به نظر می رسد استفاده از آموزش مهارت های کنترل خشم، به خوبی توانسته است در افزایش تاب آوری ، کیفیت زندگی و کاهش رفتارهای ناسازگارانه آموزش دیدگان تأثیر گذار باشد.
...
مقدمه
در سال های اخیر، رویکرد روان شناسی مثبت گرا هدف نهایی خود را شناسایی سازه ها و شیوه هایی می داند که بهزیستی و شادکامی انسان را به دنبال دارند. از این رو، عواملی که سبب سازگاری هرچه بیشتر آدمی با نیازها و تهدیدهای زندگی شوند، بنیادی ترین سازه های مورد پژوهش این رویکرد بهشمار می روند. در واقع قوانین شناختی را که موجب اختلال در رفتار می شود، تغییر می دهد. با این نگاه پرخاشگری رفتاری غیرقابل تغییر تلقی نمی شود و می توان با اصلاح تفکرات و باورهای شناختی غیر منطقی و آموزش مهارت های رفتاری مناسب همچون مهارت کنترل خود، ابراز وجود، تنش زدائی و حل مسئله، سبک های غلط پاسخ دهی پرخاشگرانه مواجه شویم. درمانگران پیشرو شناختی- رفتاری، آلبرت الیس و آئورن بک هستند، که هر دو در تألیفاتی به طور خاص بر روی خشم متمرکز شده اند. به اعتقاد آنها، احساسات خشمگینانه به طور غیر قابل تغییری همراه با افکار خشمگینانه است. بنابراین، باید تمرکز بر توانایی مراجع جهت کنترل و تغییر رفتار وی صورت گیرد. گاهی تعصب های ایدئولوژیک و سیاسی نیز در بعضی از نوجوانان منجر به بروز پرخاشگری می شود. برخی از نوجوانان ممکن است به دلیل عدم کنترل پدران و مادران بر رفتار و کردار آنان درصدد ارضای لذت گرایی و کام جویی برآیند و از پرخاشگری برای دستیابی به اهدافشان استفاده کنند.
ضرورت وجود مقیاس های کیفیت زندگی در مراقبت های پزشکی و پیشرفت های درازمدت که باعث ابداع ابزارهای مناسب یعنی تفکیک نتایج مربوط به زمینه های مختلف شده است، دلیل ارائه شیوه های سنجش کیفیت زندگی مرتبط با تندرستی می باشد.
در حال حاضر ارزیابی کیفیت زندگی به عنوان شیوه استاندارد در بررسی نتایج پزشکی حاصل از پیشرفت تکنولوژی مراقبت پزشکی محسوب می گردد. هفت رویکرد مختلف نسبت به این موضوع وجود دارد از جمله:
1 علائم بالینی
2 نشانه های بالینی از جمله درد، این در رویکرد اولیه، الگوی پزشکی را تشکیل می دهند.
3 کارکرد تشخیص ویژه
4 انجام کار یا فعالیت های روزمره
5 کارکرد نقش اجتماعی
6 وضعیت عاطفی یا احساس (کارکرد روانشناختی)، از جمله درد
7 رضایت از زندگی، خوشبختی یا رضایت خاطر
هر کدام از این مولفه ها در سنجش کیفیت زندگی مرتبط با تندرستی فرد دخیل هستند. اولاً هر کدام از آنها خوبی یا بدی زندگی فرد را از لحاظ تاثیر مراقبت های پزشکی بر بهبود زندگی وی تخمین می زند. ثانیاً هر مولفه برآورد می-کند که تا چه حد تغییرات ناشی از تکنولوژی مراقبت های پزشکی به ایده آل ترین و بهترین تعریف ما ازخوبی نزدیک می شود. به عنوان مثال، رضایت خاطر حتی با دقیق ترین مقیاس های سنجش تغییرات ناشی از مراقبت های پزشکی قابل سنجش نمی باشد، مثلاً علائم، نشانه ها، کارکرد تشخیص ویژه و عملکرد شغلی ممکن است به نحوی تغییر کند که چندان بر رضایت فرد از زندگی موثر نباشند. در ارزیابی کیفیت زندگی، استفاده از مقیاس های کاربردی (کارکرد تشخیص ویژه، عملکرد شغلی) مشکلاتی را به بار دارد، زیرا اهمیت نقص کارکردی در اشخاص مختلف، بسیار متفاوت است. بدون بررسی دقیق ارزش گذاری کارکردها و نقش های مختلف نمی توانیم بفهمیم که عملکرد شغلی کارآمد یا کمتر کارآمد برای فرد به چه معناست. می خواهیم در ارزیابی کیفیت زندگی شیوه ای را که بوسیله آن فرد توانایی بیشتر یا کمتر در اجرای کارها و نقش را تجریه می کند، لحاظ کنیم.
...
یافته های پژوهش
بررسی فرضیه اول: آموزش کنترل خشم بر تاب آوری دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین تأثیر دارد .
با توجه نتایج حاصل از تحلیل فرضیه اول پژوهش که در آن به بررسی آموزش کنترل خشم بر میزان تاب آوری دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین تأثیر دارد. می شود پرداختیم. نتایج یه دست آمدهنشان می دهد که آموزش کنترل بر افزایش تاب آوری در مرحله پس آزمون (F(1,27)=37.23,P≤0.01 ) موثر بوده است. مقایسه میانگین ها نشان می دهد که با کنترل نمرات پیش آزمون تاب آوری، دانش آموزانی که آموزش کنترل خشم را دریافت کرده اند (گروه آزمایش) (M =42.27) به طور معناداری نمرات بالاتری در متغیر تاب آوری در مرحله پس آزمون نسبت به دانش آموزانی که در گروه آموزش مهارت کنترل خشم شرکت نکرده بودند (گروه کنترل) (M=34.37) بدست آورده اند (P≤ 0.01). بنابراین، می توان گفت آموزش کنترل خشم برافزایش تاب آوری دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین تأثیر دارد.
بررسی فرضیه دوم: آموزش کنترل خشم بر کیفیت زندگی دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین تأثیر دارد .
با توجه نتایج حاصل از تحلیل فرضیه دوم پژوهش که در آن به بررسی آموزش کنترل خشم بر میزان کیفیت زندگی دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین تأثیر دارد پرداختیم. نتایج به دست آمده نشان می دهد که آموزش کنترل بر افزایش کیفیت زندگی در مرحله پس آزمون (F(1,27)=36.08,P≤0.01 ) موثر بوده است. مقایسه میانگین ها نشان می دهد که با کنترل نمرات پیش آزمون کیفیت زندگی، دانش آموزانی که آموزش کنترل خشم را دریافت کرده اند (گروه آزمایش) (M =42.27) به طور معناداری نمرات بالاتری در متغیر کیفیت زندگی در مرحله پس آزمون نسبت به دانش آموزانی که در گروه آموزش مهارت کنترل خشم شرکت نکرده بودند (گروه کنترل) بدست آورده اند (P≤ 0.01). بنابراین، می-توان گفت که آموزش کنترل خشم بر افزایش کیفیت زندگی دانش آموزان مقطع متوسطه قصرشیرین تأثیر دارد.
...
اطلاعات تحقیق
در 114 صفحه ورد قابل ویرایش
دارای 5 فصل:
کلیات تحقیق
ادبیات و مبانی نظری تحقیق
روش تحقیق
تجزیه و تحلیل داده ها
بحث و نتیجه گیری
منابع درون متنی : دارد
منابع پایانی داخلی و خارجی : دارد
فهرست مطالب : ندارد
بصورت کامل اصولی با رعایت تمام اصول
خرید و دانلود آنی فایل