پاورپوینت بررسی كتابخانه ی مجلس

پاورپوینت بررسی كتابخانه ی مجلس پاورپوینت بررسی كتابخانه ی مجلس

دسته : -پاورپوینت

فرمت فایل : powerpoint

حجم فایل : 265 KB

تعداد صفحات : 29

بازدیدها : 260

برچسبها : دانلود پاورپوینت

مبلغ : 7000 تومان

خرید این فایل

پاورپوینت بررسی كتابخانه ی مجلس در 29 اسلاید قابل ویرایش همراه با تصاویر و توضیحات کامل

پاورپوینت بررسی كتابخانه ی مجلس در 29 اسلاید قابل ویرایش



مجموعه‌ها

آنچه كه اكنون كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی را بصورت یك گنجینه كم نظیر درآورده مجموعه‌ای است از كتاب‌ها، نشریه‌ها، اسناد و اشیایی كه به تدریج اهدا و یا خریداری شده است.




این گنجینه، متشكل از اجزای ذیل است كه در این قسمت به اجمال آنها را معرفی می‌كنیم:


·        كتاب‌های چاپی
·        گنجینه نسخ خطی
·        نشریات
·        مجموعه‌های اهدایی
·        اسناد تاریخی و ملی
·        اسناد و انتشارات سازمان ملل و مجامع بین‌المللی وابسته
·        گزارش‌های دولتی
·        میكروفیلم نسخ خطی و نشریات قدیمی
·        تصاویر دیجیتالی نسخ خطی و نشریات قدیمی
·        اشیاء موزه‌ای شامل تابلوهای نقاشی، هدایای مقامات رسمی دیگر كشورها به روءسای مجلس شورای اسلامی





نیروی انسانی

هنگامی كه نخستین مدیر كتابخانه برگزیده شد، كتابخانه با یك مدیر، یك معاون و یك عضو آغاز به كار كرد و در مدت ریاست ایشان با اینكه تعداد كتاب‌ها فزونی گرفت ولی تشكیلات اداری كتابخانه آهنگی كند داشت و تعداد نیروی انسانی آن در سال 1316 به شش نفر رسید.
در طی سال‌های 1316 ـ 1339 در ادامه روند توسعه و گسترش كتابخانه، تعداد كارمندان به سیزده تن رسید و به تدریج تا سال 1346 به شانزده نفر افزایش یافت. طی سال‌های 1354 تا 1353 به رغم گسترش كمی و كیفی كتابخانه، تعداد كاركنان به 13 نفر و سپس در سال 1354 به ده نفر تقلیل یافت. از این پس، كتابخانه با 13 نفر اداره می‌شد.

بعدها تعداد كاركنان كتابخانه افزایش یافت؛ مخصوصاً پس از تصویب اساسنامه كتابخانه در مجلس شورای اسلامی، تعداد كاركنان در سال 1377 تا مرز 84 نفر رسید. توسعه روزافزون كتابخانه و ایجاد بخش‌های جدید و ضرورت تسهیل دسترسی محققان به منابع كتابخانه موجب شده كه این تعداد تا كنون به 125 نفر برسد. البته محققان و مصححان برجسته و نامدار كشور كه در گروه‌ها و شوراهای علمی با مركز پژوهش و آموزش همكاری دارند رابطه استخدامی با كتابخانه ندارند.







بودجه

تاسیس كتابخانه با آنكه قانونی بود و در ماده 135 نظامنامه داخلی مجلس شورای ملی مصوب 17 دی ماه 1287 "دایره كتابخانه" پیش‌بینی شده بود؛ اما به خاطر عدم تخصیص بودجه برای آن تا سال 1290 هیچ اقدامی برای خرید كتاب و  سایر فعالیت‌هایی كه نیاز به منابع مالی داشت صورت نگرفت.
در سال 1321 در زمان مدیریت آقای شریفی و در نتیجه كوشش‌های وی، نخستین بار اعتباری برای هزینه كارهای فنی كتابخانه از قبیل تهیه فهرست كتاب‌های خطی و فیش كتاب‌های چاپی و خرید كتاب در بودجه مجلس شورای ملی منظور گردید. این اعتبار، نخست در حدود پنجاه هزار ریال بود و بعدها به تدریج افزایش یافت و در سال 1340 به دویست هزار ریال رسید. در بودجه سال 1342 مبلغ یك میلیون ریال برای خرید كتاب و تهیه پاره‌ای از لوازم ضروری برای كتابخانه به تصویب رسید و در سال‌های بعد به كارپردازی اجازه داده شد كه هزینه خرید كتاب از محل صرفه‌جویی ها تامین شود (بدون ذكر هیچ محدودیتی در مبلغ) و در نتیجه، این اعتبار گسترده كه برای كتابخانه در نظر گرفته شد منجر به پیشرفت و گسترش و تجهیز كتابخانه گردید؛ آنگونه كه بعد از آن، تعداد كتاب‌های خطی خریداری نزدیك به سه برابر شد. بعد از این تاریخ، كتابخانه بودجه مشخص نداشته و از بودجه مجلس استفاده می‌كرده است.
تا اینكه در سال 1375 با تصویب اساسنامه، كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی به صورت یك واحد مستقل درآمد و ردیف بودجه مستقلی به آن اختصاص داده شد. اگر چه این بودجه نسبت به سال‌های قبل رشد چشمگیری داشت، با این وجود نسبت به وظایف امروزین كتابخانه و ضرورت پرداختن به امر اطلاع‌رسانی و در دستور كار قرار گرفتن پژوهش، احیاء، تصحیح و انتشار و تهیه تجهیزات و لوازم مدرن مورد نیاز، بودجه‌های تخصیصی به هیچوجه تكافوی نیاز كتابخانه را نداشته است. بدان امید كه ضرورت تعمیق و گسترش امور فرهنگی و تحقیقاتی موجب توجه بیشتر تصمیم‌گیران به مسائل مالی و اقتصادی مراكز فرهنگی گردد.






مركز اسناد كتابخانه‌ مجلس‌ شورای‌ اسلامی

‌معرفی
مركز اسناد كتابخانه مجلس شورای اسلامی با در اختیار داشتن آرشیو اسناد مجلس شورای ملی و مجلس سنای سابق ، دارای یكی از غنی‌ترین آرشیوهای پارلمانی است. با واگذاری بایگانی راكد مجلس در سال 1372، مركز اسناد كتابخانه مجلس شورای اسلامی بطور رسمی تاسیس شد. پیش از این تاریخ در كتابخانه با اسناد به شكل كتاب‌های خطی برخورد می‌شد؛ یعنی اسناد را در دفتر ثبت نموده و در مخزن خطی نگهداری می‌كردند. نمونه‌ای از این اسناد، هفتاد و پنج هزار برگ سند متعلق به خانواده دكتر احمد متین دفتری است.
در حال حاضر اسناد دریافتی در مخزن اسناد نگهداری و بر اساس اولویت های تعیین شده فهرستنویسی می‌گردد.
مهمترین اسناد كتابخانه مجلس شورای اسلامی، مجموعه اسناد ملی است كه در واقع تاریخ قانونگذاری ایران را در بر می‌گیرد و در حدود دوازده میلیون سند را شامل می‌شود.
مركز اسناد كتابخانه مجلس شورای اسلامی سعی دارد با بهره‌گیری از تمامی افراد توانمند در امور پژوهشی به توسعه و تحقیق در جهت ارتقاء بهره‌وری بیشتر از اسناد ارزشمند این بخش در راستای اهداف مجلس شورای اسلامی و نیز اهداف كتابخانه در قالب برنامه‌های كوتاه و بلند مدت بپردازد.
هدف اصلی این مركز كمك به محققین در روشن نمودن گوشه‌های تاریك تاریخ معاصر كشور است.
  






ارائه خدمات به مراجعان

مراجعه‌كنندگان با ارائه معرفی‌نامه معتبر و یا درخواست كتبی حاوی موضوع تحقیق، پس از بررسی و صدور مجوز امكان بهره‌برداری از اسناد را خواهند داشت. طبعا اسناد با طبقه‌بندی‌های مختلف، شرایط دسترسی خاص خود را دارند.




منابع موجود

مركز اسناد از چهار واحد مجزا تشكیل شده است. این واحدها عبارتند از:
الف - واحد اسناد ملی و تاریخی
ب- واحد دیداری ـ شنیداری
 ج ـ واحد اسناد سازمان ملل
د- انتشارات





رؤسای كتابخانه از ابتدا تا امروز...

مدیران كتابخانه از آنجا كه خود به كتاب و دانش و نوشتار، دلبسته بوده‌اند، به کمك همكاران فهیم و كارمندان دلسوز، نقش مهمی در غنی‌سازی منابع كتابخانه و حفاظت از آن داشته‌اند. همه آنان از قشر تحصیل كرده و فرهنگ دوست بوده‌اند كه‌ دغدغه ترفیع بنای این گنجینه عظیم را داشته و به چنین خدمتی مباهات می‌كرده‌اند. برای اینکه خوانندگان محترم با مدیران این مجموعه علمی آشنا شوند، به معرفی اجمالی آنان می‌پردازیم. در سال 1302 پس از انتقال كتابخانه به ساختمانی در سمت شرقی مجلس، بنا بر پیشنهاد دكتر رضا افشار، كه یكی از كارپردازان مجلس بود و خود در جابجا كردن كتاب‌ها و ترتیب و تنظیم آنها در قفسه‌ها نظارت و مشاركت و كوشش فراوان داشت، و به دستور ارباب كیخسرو كتابخانه به آقای "عبدالحمید نقیب‌زاده مشایخ" تحویل داده شد و او به عنوان مسئول موقت كتابخانه شناخته شد؛ با این قید كه پس از تعیین مدیر کتابخانه آقای نقیب‌زاده با سمت معاونت مدیر به كار در كتابخانه ادامه دهد.




پس از آن، مدیران ثابت و اصلی برای آن تعیین شدند كه در ذیل آنان را معرفی می‌كنیم:


1.  یوسف اعتصامی ( اعتصام الملك )
2.  ابراهیم شریفی  
3.  دكتر تقی تفضلی  
4.  خانم فخری راستكار  
5.  محمد شهدادی  
6.   عبدالحسین حائری  
7.   غلامرضا فدایی عراقی  
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد علی احمدی ابهری

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید